Steaua a fost călcată în picioare Rapid

Steaua a fost călcată în picioare Rapid

Giuleştenii i-au desfiinţat aseară pe stelişti, administrându-le cel mai usturător eşec din acest sezon al Ligii I . „Vişiniii” visează iar la Liga Europa.

Rapid a umilit-o aseară pe rivala Steaua, scor 5-1, într-un meci contând pentru etapa a 28-a din Liga I la fotbal. Giuleştenii au reuşit cel mai bun meci al anului împotriva „roşalbaştrilor” şi trag din nou speranţe să prindă un loc în Liga Europa.

„Roş-albaştrii”, deşi traversează cea mai neagră perioadă din istoria recentă, mai trag speranţe la titlu. Matematic, steliştii nu sunt ieşiţi din cursa pentru lauri , dar, prin prisma jocului, echipa lui Stoichiţă arată mai degrabă ca o candidată la retrogradare.

Ioniţă a reuşit o „dublă”

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipa lui Ioan Andone a făcut o primă repriză perfectă. Alexandru Ioniţă a lovit primul, profitând de marcajul inexistent al lui Alexandru Tudose. Pantelis Kapetanos a avut propriul meci, cel pentru titlul de golgheter. Atacantul grec a scos un penalty şi tot el l-a transformat. De altfel, „Kape”, liderul clasamentului golgheterilor cu 14 reuşite, a fost singurul stelist despre care nu se poate spune că s-a umplut de penibil.

Egalitatea n-a durat nici cinci minute. Alexandru Ioniţă, jucătorul acuzat că este cu capul în nori pentru că se gândeşte numai la aventura la FC Köln, care va începe din vară, a marcat din nou, după o eroare colectivă a fundaşilor stelişti. N-a trecut mult timp şi Cesinha a umilit încă o dată apărarea oaspeţilor, reuşind să înscrie după o fază personală. Coşmarul Stelei nu se oprise aici. Marius Constantin a tranformat un penalty şi a dus scorul la 4-1.

Era doar minutul 33 şi fanii Rapidului se frecau uimiţi la ochi. Echipa care se împiedicase de Ceahlăul, Astra şi Craiova îşi călca în picioare rivala din Ghencea. Repriza secundă le-a aparţinut tot gazdelor. Brazilianul Helder a marcat şi el la capătul unei faze spectacol.

Arbitrul Marius Avram a trecut cu vederea în prima repriză un fault barbar făcut de rapidistul Săpunaru asupra stelistului Cristi Tănase.

2.079 de zile trecuseră de la ultimul succes al Rapidului pe teren propriu în faţa Stelei. Pe 8 august 2004, giuleştenii învinseseră cu scorul de 2-1

LIGA I

Steaua Bucureşti - Rapid Bucureşti 5-1 Ioniţă (6 şi 17), Cesinha (22), M. Constantin (33-penalty), Helder (73) / Kapetanos (14-penalty)

Rapid: Bornescu 6 - Săpunaru 6, Ad. Iordache 5, M. Constantin 7, Bozovici 6, C. Lazăr 6, Matici 6, Grigorie 6 (70, Helder 7), Spadacio 6 (80, Herea), Cesinha 7, Ioniţă 8 (76, Gauracs). Antrenor: Ioan Andone.

Steaua: Tătăruşanu 4 - Emeghara 4 (87, Golanski), Tudose 4, Jelev 4, P. Marin 5, Nicoliţă 4, Toja 4 (60, Arm. Karamian 4), Ov. Petre 4, Cr. Tănase 4, B. Stancu 4, Kapetanos 5 (80, Surdu). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Arbitri: M. Avram 6 - Oct. Şovre 7, M. Orbuleţ 7. Stadion: „Giuleşti-Valentin Stănescu” - Bucureşti; Spectatori: 10.000.

RESEMNARE ÎN GHENCEA

Gigi Becali: „A fost o ciuruială rapidă”

Imediat după ce Marius Constantin a dus scorul la 4-1, George Copos, patronul Rapidului, i-a sugerat lui Gigi Becali, finanţatorul Stelei, prin intermediul unui gest făcut cu mâna, să plece de la meci.

Latifundiarul nu a stat pe gânduri şi a părăsit arena din Giuleşti. „Am plecat pentru că nu mai aveam ce să văd şi mă simţeam umilit. N-a intrat în mine niciun pic de adrenalină, a fost o ciuruială rapidă. Nu am ce măsuri să iau. Acum sper să bată CFR Cluj la Timişoara, ca să nu pierdem poziţia secundă. Nu vreau să mă mai îmbolnăvesc în fotbal. Ar fi o laşitate dacă Stoichiţă vrea să plece”, a spus Gigi Becali.

  • În faţa stadionului „Valentin Stănescu” a fost postat un banner cu mesajul „Giuleştiul îl plânge pe Sandu Neagu”, dedicat fostului jucător al „feroviarilor”, care a decedat partidă, pe tabelă au fost prezentate imagini cu Alexandru Neagu. Jucătorii Rapidului au intrat pe teren cu un banner cu mesajul „Sandu Neagu a plecat spre cer, Giuleştiul nu va mai fi la fel fără el”. Copos a anunţat că una dintre peluzele stadionului „feroviarilor” se va numi „Sandu Neagu”.

Tall, şef de „galerie”

Anghel Iordănescu, fost antrenor atât la Rapid, cât şi la Steaua, de starul confruntării. „Am avut bilet, dar mi s-a spus că nu am loc”, a spus fostul selecţioner al naţionalei României.

  • Suporterilor Stelei le-au fost rezervate 150 de bilete, faţă de 406, atâtea câte au cerut. În semn de protest, steliştii n-au venit la meci. În sectorul rezervat galeriei oaspeţilor au luat loc doar Gora Tall, fundaşul senegalez adus în Ghencea în iarnă, şi ofiţerul de presă al „roş-albaştrilor”.

„Aştept scuze de la cei care au sugerat că facem blat cu Steaua. Ne-a ieşit totul. Puteam să le mai dăm două-trei goluri.”, MIRCEA BORNESCU, portar la Rapid