Steaua îşi arată colţii după o perioadă de „cu minţenie”, repurtând miercuri seară, în deplasare, contra Gloriei Bistriţa, o victorie de moral: scor 2-1. Arman Karamian a marcat primul său gol pentru Steaua, iar Bogdan Stancu a punctat decisiv. Pentru bistriţeni a înscris brazilianul Moraes.

Echipa lui Mihai Stoichiţă a obţinut primul succes în deplasare din acest retur pe terenul echipei care era considerată marea revelaţie a returului.

„Îl iubesc pe Bogdan Stancu, pentru că este altul faţă de cel din toamnă, are atitudine şi eficienţă în joc”, a spus „Lippi” despre atacantul care a marcat golul victoriei.

Paradoxal, deşi multe foste glorii ale grupării din Ghencea susţin că actuala echipă este cea mai slabă din istoria clubului, „roş-albaştrii” visează cu şanse reale la titlu.

Formaţia din Ghencea mai are teoretic doar trei adversari dificili în ultimele opt etape: Rapid, FC Vaslui (cu ambele va juca în deplasare) şi FC Timişoara (acasă). „Eu fac parte din istoria clubului”, s-a umflat în pene antrenorul Mihai Stoichiţă.

Becali îl vrea pe Argăseală şef doar pe parte economică

Gigi Becali se bate din nou cu pumnii în piept că-l va aduce pe Dinu Gheorghe – „Vamă” conducător în Ghencea, din vară. „Am vorbit cu Dinu Gheorghe acum câteva zile. Nici nu ştiu ce vrea de fapt, nu ştiu ce are în cap. Eu îi tot spun «dom’ preşedinte », «dom’ preşedinte». El parcă e încântat de ideea că îl vrea Steaua, dar parcă nu i-ar conveni ceva, nu ştiu ce. Vreau să-l iau pe Dinu Gheorghe, să fac o echipă puternică, că el cunoaşte şi jucători. El ştie jucători de 15-16 ani de la Steaua pe care eu nu-i ştiu, de la echipa a doua, a treia. De unde îi ştie, habar n-am. Omul se preocupă de asta şi se pricepe la fotbal. Argăseală nu trebuie să se supere, tot el va fi mâna mea dreaptă, pentru că el conduce clubul din punct de vedere administrativ, economic. Dar e o chestie de pricepere la fotbal. Argăseală n-are înclinaţie, n-are ochi la fotbalişti, cum are Dinu. Nu a demonstrat nimeni că are până acum la Steaua. Până acum, la câţi bani am băgat, trebuia să spulber tot”, a spus Becali.

Fostul oier a indicat primii jucători pe care-i doreşte: Mihai Roman, Sabrin Sburlea şi Rui Duarte, toţi de la FC Braşov.

Patronul „roş-albaştrilor” l-a luat la rost pe Mihăiţă Pleşan, care a avut „tupeul” să-şi ceară banii restanţi: „Mai întâi să joace Pleşan. El a jucat trei meciuri şi a luat sute de mii. Nu e el în măsură să vorbească. Cel care poate să ţipe după bani e Bănel Nicoliţă. El nu zice săracul nimic şi e piston, îşi dă viaţa pe teren”.     

LIGA I

BISTRIŢA – STEAUA 1-2 
Marcatori
: Moraes (49)/ Arm. Karamian (12),B. Stancu (50) 

BISTRIŢA: Albuţ 5, Homei 4 (81, D. Matei), Frăsinescu 4, Ciucă 5, Latovlevici 4, C. Petre 5, A. Mureşan 5, Băjenaru 5 (59, S. Keita 5), Ze Rui 4 (83, Velcovici), Moraes 6, Coroian 5. Antrenor: Marius Şumudică  

STEAUA: Tătăruşanu 6, Emeghara 5, Jelev 5, Parpas 5, P. Marin 5, Nicoliţă 6, Golanski 6 (69, Toja 5), Cr. Tănase 5, Arm. Karamian 7 (72, Tudose 5), B. Stancu 7, Kapetanos 5 (85, Surdu). Antrenor: Mihai Stoichiţă  

Arbitri: Cr. Balaj 7 – Cr. Nica 7, I. Szekely 7

Stadion: „Gloria” – Bistriţa; Spectatori: 8.000