"Ideologul" trecerii PDL de pe culoarul social-democrat pe cel al dreptei populare a demisionat din partid şi va candida pentru stânga, susţinut de USL.
În noiembrie 2010, prim-vicepreşedintele PDL Frunzăverde declara că România riscă să se transforme într-un stat poliţienesc. Afirmaţia de atunci a fost reluată ieri, în sensul că România a devenit, între timp, stat poliţienesc.
Despre preşedintele CJ Caraş Severin s-a spus că este bun prieten cu Marian Mihăilă, fost ofiţer SIE. Cu o zi înainte de a lua 50.000 de euro mită din Serbia pentru fostul judecător Cătălin Nicolae Şerban de la Curtea de Apel Timişoara, Iacob Chişărău, directorul Moldomin, s-a întâlnit cu Mihăilă, întâlnire monitorizată de SRI. Cel din urmă este ofiţer în rezervă al SIE, actualmente preşedinte al Senatului Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa.
"La data de 13.03.2012, învinuitul C.I. s-a întâlnit in incinta Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa cu numitul M.M., fost militar in cadrul Serviciului de Informaţii Externe actualmente preşedinte al Senatului Universităţii", arată procurorii DNA. Mihăilă mai apare într-un pasaj al referatului. "La datele de 11.03.2012 şi 12.03.2012, în mod insistent inculpatul Şerban Cătălin Nicolae l-a căutat pe C.I (Chişărău Iacob, n.red.) la telefon.
Arată că la data de 13.03.2012 M.M. (Mihăilă Marian, n.red) l-a sunat pe inculpatul Şerban Cătălin Nicolae, ocazie cu care acesta a specificat că "sunt presat şi eu la rândul meu de alţii şi dacă nu rezolvăm atunci nu mai pot apela".
Cătălin Nicolae Şerban a fost arestat după ce a primit 50.000 de euro mită de la doi cetăţeni sârbi pentru a judeca favorabil două dosare în care era implicată compania Moldomin. În urmă cu două zile, cei trei judecători care au făcut parte din complet au fost audiaţi la DNA. NEGOCIERE PÂNĂ ÎN ULTIMA CLIPĂ
PDL a încercat, fără succes, să-l întoarcă din drum
Carmen Vintilă
Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde sare din barca democrat-liberalilor în cea a PNL, partid pentru care va candida la locale pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Caraş Severin.
Decizia lui Frunzăverde i-a luat prin surprindere pe liderii PDL, în special pentru că anunţul a fost făcut de "surse PNL".
"Domnul Frunzăverde va candida din partea PNL la alegerile locale", a confirmat vicepreşedintele PNL Mihai Voicu. Liderul liberal din Caraş-Severin a întărit anunţul lui Voicu. În acest timp, Frunzăverde nu dădea nici un semn., având telefonul închis. "Nu am demisionat de niciunde", a răspuns el într-un târziu contrazicându-i pe liberali anunţând şi că va face în următoarea zi o conferinţă de presă în care va lămuri povestea.
Surpriză în PDL
La rândul lor, liderii PDL declarau la unison că habar n-au despre intenţia lui Frunzăverde de a părăsi partidul. Totodată, surse din rândul democrat-liberalilor susţineau că se poartă negocieri pentru ca Frunzăverde să se răzgândească. Nu a mai fost nevoie. Negocierile au eşuat, şi Frunzăverde nu a putut fi convins să rămână. După aproximativ două ore, prim-vicepreşedintele PDL a confirmat că va trece la PNL, dar că invitaţia i-a fost făcută de scurt timp.
"Zilele acestea voi deveni cu siguranţă membru PNL. Voi candida din partea USL, pe listele PNL, pentru preşedinţia CJ Caraş Severin. Aşa cum mi s-a propus astăzi voi deveni vicepreşedinte al PNL", a spus Frunzăverde. ECHIPĂ. Sorin Frunzăverde a fost un membru al aripii Vasile Blaga din PDL FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU Elena Udrea: "Dacă Sorin Frunzăverde pleacă, nu e bine pentru PDL"
DEMISIE ŞI LA OLT Darius Vâlcov pleacă din partid
Primarul Slatinei şi preşedintele PDL Olt, Darius Vâlcov, a demisionat ieri din partid.
El a anunţat că va renunţa şi la mandatul de primar dar în iunie va candida din nou.
PNL îl anunţă şi pe Vâlcov candidat USL.
ION CRISTOIU DECRIPTEAZĂ DEMISIA PRIMVICELUI PDL:
"Un stâlp al partidului nu poate pleca sărind pârleazul la vecini ca un motan în călduri"
După cazul Mihail Boldea, primul parlamentar român dat în urmărire prin INTERPOL, cazul Sorin Frunzăverde aduce o nouă premieră postdecembristă: prim-vicepreşedintele unui partid demisionează şi se înscrie pentru a ajunge vicepreşedinte la partidul adversar de moarte al primului. Frunzăverde a fost de trei ori ministru PD în guvernarea CDR-PD, ministru al Apărării din partea Alianţei DA, vicepreşedinte al partidului în perioada 2001- 2011 şi ales prim-vicepreşedinte în 2011. Este important de amintit că Frunzăverde la Congresul din mai s-a bătut să obţină un loc în conducerea partidului.
A susţinut un anumit program al PDL, a fost numit prim-vicepreşedinte de către învingători ca dovadă că şi învinşii trebuie să aibă un cuvânt de spus.
De atunci, n-a demisionat din partid, din această funcţie, nu a avut nicio polemică publică, n-a creat nicio dizidenţă. Avem de-a face cu unii din stâlpii partidului şi în aceste condiţii plecarea nu se poate face cu sărirea pârleazului la vecini ca un motan în călduri. Momentul – e o lovitură în primul rând pentru PDL pentru că te întrebi ce fel de partid este ăsta în care numărul doi în partid trece peste noapte la partidul adversar pentru a obţine o funcţie.
E o lovitură dată PNL, PNL-ului lui Crin Antonescu îndeosebi, pentru că este şi un PNL al lui Funeriu şi Ruşanu, deoarece PNL-ul lui Crin Antonescu s-a pretins promotorul revoluţiei de bun simţ în România.
Deci, cum să propulsezi în funcţia de vicepreşedinte un traseist de un asemenea calibru.
E mai ales o lovitură mortală dată clasei politice pentru că, dacă oameni cu o asemenea greutate încă în partid în loc să rămână şi să moară cu partidul se proţăpesc la vârful partidului adversar, înseamnă că Ioan Luca Caragiale avea dreptate când spunea că nu avem partide în adevăratul sens al cuvântului, ci găşti de interese. Citiţi şi:
- VEZI ce spun democrat-liberalii despre demisia lui Frunzăverde
- Sebastian Lăzăroiu, declarație-șoc: "Frunzăverde e un gunoi"
- Stănișoară: Nu plec din PDL
- Frunzăverde: Nu am vorbit cu Boc. Am mai multe drepturi ca el în PDL
- EXCLUSIV. SRI şi DNA au distrus visul de un miliard de euro al unor mega-afacerişti
- Drumul şpăgii în cazul tunului de 1 miliard de euro