Evenimentul Zilei > Economie > Statul a ÎMBOGĂŢIT Poşta cu 153 milioane de lei
Statul a ÎMBOGĂŢIT Poşta cu 153 milioane de lei

Statul a ÎMBOGĂŢIT Poşta cu 153 milioane de lei

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a primit de la stat 153 milioane de lei în conturi, ca urmare a unei majorări a capitalului social al operatorului de servicii poştale, majorare cu care acţionarul minioritar, Fondul Proprietatea, nu a fost de acord.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), restul până la 170 de milioane de lei urmează să fie virat către companie în trimestrul IV al acestui an.

"Statul român a majorat capitalul social al Poştei Române, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 38/2018. Astfel, în conturile companiei a fost virată suma de 153.000.000 lei, urmând ca diferenţa până la suma de 170.000.000 lei să fie virată în trimestrul IV, conform art. 21 din Legea 500/2002. Este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o face prin decizia Guvernului pentru Compania Naţională Poşta Română S.A.. Acest demers reprezintă atât o investiţie majoră, cât şi una de încredere a Executivului în capacitatea operatorului naţional de servicii poştale de a se reinventa pe termen mediu şi lung", se menţionează în comunicatul MCSI.

Costin Tudor, directorul general al CNPR afirmă că această capitalizare reprezintă un mesaj de stabilitate pentru angajaţii companiei. "Poşta Română este unul dintre cei mai mari angajatori din România, iar reconfirmarea susţinerii, din partea statului român, reprezintă un mesaj de stabilitate pentru fiecare dintre cei peste 24.000 de angajaţi pe care îi are compania. De asemenea, această capitalizare este o investiţie de încredere în capacitatea companiei de a redeveni puternică şi profitabilă. Mă bucur că m-am alăturat echipei Poştei Române în acest moment deosebit pentru companie'', a subliniat Tudor.

Acţiunile emise pentru majorarea capitalului social urmează să fie oferite spre subscriere corespunzător cotei de participare deţinute în societate, respectiv 170 de milioane de acţiuni pentru acţionarul majoritar şi 56.666.667 de acţiuni acţionarului minoritar.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. La ora actuală, peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: