Convinşi că "în România muzica electronică e mai apreciată decât în alte părţi", după cum ei înşişi precizează, într-un interviu acordat EVZ, britanicii de la Faithless revin la Bucureşti pentru a deschide, în această seară, prima ediţie a Ciuc Summer Fest.

În această seară, după ora 21.00, pe scena din complexul Zone Arena din Bucureşti se vor auzi cele mai noi piese ale celor de la Faithless, iar mâine Pink Martini şi-a dat întâlnire cu fanii. Cele două trupe sunt în plină campanie de promovare a celor mai recente albume, "Dance", respectiv "Splendor in the Grass". Duminică, festivalul va fi închis, în ritmuri de chitară, de Gary Moore.

Mulţi oameni fericiţi pe scenă

Prima dintre cele trei zile de petreceri de pe Zone Arena va aduce pe scenă, pe lângă trupele româneşti, opt muzicieni care vor anima show-ul Faithless.

"Vor fi opt muzicieni care fac parte dintr-o trupă. Ei vor fi «responsabili» de partea live a concertului, împreună cu noi, evident. Vom cânta melodii de pe fiecare dintre cele şase albume pe care le-am lansat până acum. Le vom cânta cu pasiune şi la intensitate maximă. Va fi un amestec de cântece vechi şi noi", au precizat cei de la Faithless. A doua zi, numărul artiştilor va creşte la 12, câţi alcătuiesc trupa Pink Martini.

Cât despre cum va fi show-ul Pink Martini, aceştia au explicat scurt: "Suntem o echipă de 12 oameni. Aşa că veţi vedea… 12 oameni care vor cânta atât piese mai vechi, de pe albumele anterioare, cât şi piese de pe «Splendor in the Grass». Va fi frumos, veţi vedea, va fi o scenă plină de oameni care se vor simţi bine". Nici surprizele nu vor lipsi, doar că, zilele trecute, încă nu erau stabilite: "Vor fi surprize. Aaaaaa… nu ştiu exact, dar mă voi gândi la ceva", a explicat, pentru EVZ, Thomas Lauderdale, solistul şi pianistul trupei Pink Martini.

Atmosferă în stil B’Estfest

În fiecare zi, Ciuc Summer Fest îşi va deschide porţile pentru public începând cu ora 17.00, urmând ca prima trupă din program să intre în scenă în jurul orei 18.00. Vineri şi sâmbătă, după show-ul capetelor de afiş, serile vor continua cu petrecerile Silent Disco de pe scena Jagermeister Arena.

Pe lângă cele peste 15 show-uri din program, printre care Şuie Paparude, Kumm, Les Elephants Bizarres sau The Mono Jacks, publicul va avea la dispoziţie şi o serie de extra-activităţi precum jocuri electronice, numere de pantomimă, step şi o zonă numită BUZZar, unde amatorii de cumpărături îşi pot clăti ochii şi goli buzunarele cu accesorii "în trend", vintage sau handmade.

STRATEGIE

Tichetele se scumpesc după ora 17.00

Biletele pentru festivalul care ia startul în această seară pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta, Librăria Cărtureşti Verona şi de la casa de bilete a complexului Zone Arena.

Preţurile tichetelor diferă în funcţie de categoria stabilită de distanţa faţă de scenă: 90 lei (Gazon B), 160 lei (Gazon A) şi 220 lei (Tribuna VIP).

Pe parcursul celor trei zile de festival, biletele vor fi disponibile şi la intrarea în zona de de concerte la aceleaşi preţuri până în ora 17.00, urmând ca, după deschiderea porţilor, acestea să poată fi achiziţionate la preţurile 110 lei, 180 lei şi 240 lei. Accesul în zona de concerte se va face din Bulevardul Barbu Văcărescu, nr. 164.


ZONE ARENA. Harta spaţiului de festival FOTO: EMAG!C

<object height="385" width="480"><embed allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube.com/v/O3UAVBjUwfQ&hl=en_US&fs=1" height="385" width="480"></embed></embed><//embed></object> <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/otLEUwHao_E&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/otLEUwHao_E&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
<object height=”385″ width=”480″><embed allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash” src=”http://www.youtube.com/v/jqmtqbNuqG4&hl=en_US&fs=1″ height=”385″ width=”480″></embed></embed><//embed></object>