SRI și DNA au ascultat tot ce mișca în jurul liderilor PSD și PNL Cluj

SRI și DNA au ascultat tot ce mișca în jurul liderilor PSD și PNL Cluj

Rețeaua județeană a președintelui Horea Uioreanu avea ramificații până la consilieri, șoferi și secretare.

Cei mai importanți lideri ai PSD și PNL Cluj au avut telefoanele monitorizate în urma unui mandat eliberat de un judecător de la Curtea de Apel pe 21 ianuarie 2014. Pe lângă politicieni, pe mandatul de interceptare apar și numele șoferilor acestora sau ale consilierilor personali.

Primul pe lista ascultaților este Horea Uioreanu, președintele PNL Cluj și președinte al Consiliului Județean. Al doilea, Ioan Oleleu, vicepreședinte al CJ Cluj și membru de bază al PSD Cluj. Uioreanu și Oleleu sunt suspectați că ar fi făcut presiuni asupra directorului Aeroportului pentru a permite începerea lucrărilor la APRON 4, o parcare pentru avioane de mare tonaj.

Lista continuă cu Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj, Mihai Teaha, consilier personal al lui Uioreanu, Răzvan Pop - șeful de cabinet al președintelui CJ Cluj, Gavrilă Iuga - preșe dintele Organi zației de Tineret a PNL Cluj. După alegeri, Iuga a fost numit șef RAADPP, regie care administrează patrimoniul public al județului, printre care și câteva sute de kilometri de drumuri județene. Pe lista celor cu telefoanele ascultate apare și Mircea Abrudean, coordonatorul financiar al USL Cluj, în alegerile din 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News

Interes maxim pentru drumuri

Rețeaua condusă de Uioreanu manifesta un mare interes față de cele două regii care asfaltează drumuri. Pe lista celor asculați se numără și Iosif Bota, directorul Regiei Autonome a Drumurilor Județene, dar și fiul vitreg al acestuia, Liviu Lola.

Toate contractele erau „zeciuite”

„Din datele cauzei rezultă că suspectul Uioreanu Horea Dorin a realizat înțelegeri cu Bota Iosif Liviu (director general la RADPP Cluj, demisionat în aprilie 2014), Iuga Gavrilă, director tehnic la RADPP Cluj, Rațiu Mariana - director executiv la Directia de Dezvoltare și Investiții din CJ Cluj și suspectul Abrudean Mircea, președintele CJ Cluj trasând sarcini cu privire la stabilirea drumurilor ce urmează să fie incluse în proiect, funcție de interesele personale sau de grup ale celor angrenați”, se arată într-un document al DNA Cluj. „Abrudean Mircea a propus președintelui CJ Cluj remiterea unui procent de 10% din valoarea contractelor la încasarea lor”, se mai arată în documentul citat.

Au fost ascultați și șoferii

La extinderea cercetărilor, procurorii DNA au solicitat mandate de interceptare și pentru alți funcționari sau politicieni. Începând cu 21 martie, au fost ascultați Emil Mocan, șoferul lui Uioreanu, Ovidiu Florian - consilier local PNL - patron al unor firme de proiectare, prieten bun cu Uioreanu și Ioan Danci - consilierul personal al vicepreședintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu. Nici președintele PNL Cluj, consilierul județean Ioan Petran nu a scăpat. Trimis în judecată pentru fapte de corupție, Petran a fost interceptat din 19 aprilie, alături de Simona Gaci, secretarul Consiliului Județean. Petran e acuzat că a primit mită 20.000 de euro de la UTI SA, pentru a rezolva extinderea parcării pe care societatea o administrează la Aeroportul Cluj.