Ben-Ami Kadish, în vârstă de 84 de ani, a recunoscut că a participat la activităţi de spionaj şi a declarat că a acţionat pentru a ajuta Israelul, conform documentelor judiciare. Kadish este acuzat că ar fi dezvăluit secrete aceluiaşi agent al Guvernului israelian care avea legături cu Jonathan Jay Pollard, care ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, pentru spionaj în favoarea Israelului.

Arestarea lui Kadish este un semn că scandalul Pollard se poate să fi fost de o mai mare amploare decât s-a crezut iniţial. Pollard a pledat vinovat pentru spionaj în 1986. Israelul i-a acordat cetăţenie în 1996 şi a recunoscut, în 1998, că fostul membru al Marinei SUA a fost unul dintre spionii sai.

Autorităţile americane au declarat că Ben-Ami Kadish a desfăşurat activităţi de spionaj în favoarea Israelului între 1979 şi 1985, iar legatura cu agentul de contact israelian a continuat până în luna martie a acestui an. Kadish a lucrat ca inginer pentru Centrul de Inginerie, Dezvoltare şi Cercetare al Armatei Statelor Unite din Dover, New Jersey.

"Nu ştim nimic în legatura cu acest caz. Am aflat din presă", a declarat Arye Mekel, purtătorul de cuvant al Ministerului de Externe israelian.