Evenimentul Zilei > Actualitate > SPECTACOL PE CER de ZIUA AVIAȚIEI. Avioane și elicoptere zboară în cinstea eroilor aerului
SPECTACOL PE CER de ZIUA AVIAȚIEI. Avioane și elicoptere zboară în cinstea eroilor aerului

SPECTACOL PE CER de ZIUA AVIAȚIEI. Avioane și elicoptere zboară în cinstea eroilor aerului

Un adevărat spectacol pe cer va avea loc, joi, de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Aeronave militare din dotarea Forțelor Aeriene Române, a Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, precum și Iacării Acrobați vor da onorul de la înălțime, în timpul ceremoniei de la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, din Bucureşti.

Spectacol pe cer cu ocazia sărbătoririi Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului, Statul Major al Forţelor Aeriene organizează o serie de manifestări, atât în București cât și în țară, informează Ministerul Apărării Naționale.

Programul manifestărilor:

Miercuri, 19 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor,  se vor desfășura antrenamente de zbor la care vor lua parte militari și aeronave ale Forțelor Aeriene Române, dar şi din dotarea Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informaţii.

Joi, 20 iulie, între orele 10.00-11.00, are loc ceremonia militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, în memoria eroilor aviatori, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor,  Bucureşti. Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare din dotarea Forțelor Aeriene Române, aeronave aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, precum și Iacării Acrobați.

În perioada 18 iulie – 30 septembrie, între orele 9.00-16.00, Muzeul Național al Aviației Române organizează expoziţia „Aeronautica română în timpul marilor bătălii de la Mărăști, Mărășești și Oituz”. Expoziția cuprinde fotografii, documente și obiecte reprezentative, iar vizitatorii vor putea afla amănunte despre eroii aeronauticii și faptele lor.

Toate unităţile din subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene vor sărbători evenimentul prin ceremonii militare şi religioase, concursuri sportive, simpozioane şi activităţi specifice tradiţiei militare.