Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Constanța, coordonați de un procuror al Parchetului Curții de Apel, au efectuat, astăzi, 16 percheziții, ân județ. Se fac cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune, fiind puse în executare 16 mandate de percheziție, prin care s-a autorizat efectuarea unor acte de procedură penală la sediile sociale a trei societăți comerciale, din județul  Constanța.

La perchezițiir au participat 29 de polițisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanța. Din investigații, a reieșit că este vorba despre firme tip fantomă care au indus în eroare reprezentanți ai mai multor societăți comerciale, prin achiziționarea unor produse folosite în agricultură (îngrășăminte chimice) pe care, ulterior, nu le-au mai achitat.

Plus că nu au evidențiat în documentele financiar contabile producția agricolă obținută în aceeași perioadă, aceasta fiind comercializată în numele și pe seama altor societăți comerciale, prejuduciind în acest fel bugetul de stat și alte firme. Polițiștii au descoperit și ridicat documente financiar-contabile necesare soluționării cauzei penale și documentării activității infracționale de care sunt bănuiți reprezentanții societăților comerciale în cauză.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat și altor societăți comerciale este estimat la aproximativ 5, 2 milioane de lei. Șase persoane, dintre care doi inculpați și patru suspecți, au fost conduse și audiate la sediul IPJ Constanța, acestea fiind cercetate în stare de libertate. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

 

 

Te-ar putea interesa și: