Procurorii şi poliţiştii de la DNA Timişoara au dus, joi seara, la audieri, pe avocata din Bozovici suspectată de trafic de influenţă.  Investigaţia a pornit de la reclamaţia unui cetăţean care s-a plâns de faptul că avocatul i-a solicitat bani pentru a-i rezolva anularea unei amenzi în instanţă. Pentru aceasta i-a cerut 1.100 lei, promiţând că va rezolva cu judecătorul câştigarea procesului.

Conform primelor informaţii, avocata a primit 900 lei pentru a rezolva procesul de la Judecătoria Bozovici. Procurorii anticorupţie au ridicat o serie de documente de la instanţă. Avocata Maria Cerasela Niţu a fost adusă sub escortă pentru audieri la Timişoara. După câteva ore de audieri, procurorii DNA au confirmat faptul că avocata şi-a recunoscut fapta, şi anume că a încasat de la un cetăţean 900 de lei, ca să intervină într-un proces, respectiv pentru a „rezolva cu judecătorul câştigarea procesului de la Judecătoria Bozovici”. „A fost cooperantă, a recunoscut fapta comisă”, au declarat anchetatorii.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, judecătorul care ar fi trebuit să rezolve favorabil contestarea respectivei amenzi ar fi Lucian Popuţi, de la Judecătoria Bozovici, magistrat cercetat şi sancţionat (15% din salariu, trei luni) în urmă cu doi ani de CSM  „pentru nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor şi exercitarea funcţiei cu rea credinţă“.