Evenimentul Zilei > International > Soția prințului Harry al Marii Britanii, victorie uriașă în războiul cu presa tabloidă
Soția prințului Harry al Marii Britanii, victorie uriașă în războiul cu presa tabloidă

Soția prințului Harry al Marii Britanii, victorie uriașă în războiul cu presa tabloidă

Meghan Markle a început procedurile legale împotriva ziarului Mail on Sunday în legătură cu publicarea unei scrisori private pe care ducesa de Sussex i-a scris-o tatălui său,

Ducesei de Sussex i s-a permis să păstreze anonime numele celor cinci prieteni care au acordat un interviu despre secretul său în cazul intentat de ea împotriva ziarului „Mail on Sunday” ( Sunday Mail).

Meghan Markle, soția prințului Harry al Marii Britanii,  dă în judecată Associated Newspapers pentru încălcarea vieții private și a încălcarea drepturilor de autor, după ce a reprodus părți ale unei scrisori trimise tatălui ei în 2018.

Editura neagă pretențiile

Editura a afirmat că prietenii ducesei ar putea fi martori. Associated Newspapers a declarat că scrisoarea lui Meghan către tatăl ei Thomas Markle a fost făcută pentru prima dată publică în interviul acordat de cei cinci prieteni ai acesteia în revista americană People.

Într-un articol din revista din februarie 2019, prietenii au vorbit în mod anonim despre intimidarea la care a fost supusă Meghan de presa tabloidă britanică.

Cererea avocaților lui Meghan de a păstra secretele numele prietenilor a fost analizată la Înalta Curte din Londra săptămâna trecută. Nici ducesa, nici soțul ei, prințul Harry, nu au participat la ședința curții.

Într-o declarație a martorilor înaintată Înaltei Curți, ducesa a declarat că Associated Newspaper „amenință că va publica numele a cinci femei”.

„Fiecare are un drept de bază la intimitate”

„Fiecare dintre aceste femei este o cetățeană privată. O tânără mamă și fiecare are un drept de bază la intimitate”, a spus ea.

Justin Rushbrooke, QC, reprezentanta ducesei, a declarat la acea vreme că forțarea ei să dezvăluie identitățile ar fi „un preț inacceptabil de mare” de plătit pentru urmărirea acțiunii sale legale împotriva ziarului.

Însă avocații editorului au rezistat cererii pentru a-și păstra secretele identitățile. Ei au susținut că prietenii ducesei au adus scrisoarea în domeniul public atunci când a fost menționată pentru prima dată în interviul People.

Ce declară avocatul Associated Newspapers

În comunicările scrise, Antony White QC, care este avocatul Associated Newspapers, a spus că prietenii ducesei sunt „martori potențiali importanți într- o problemă-cheie”.

„Raportarea acestor probleme fără a face referire la nume ar fi o reducere grea a dreptului mass-media. Dar și a inculpatului de a raporta acest caz și dreptul publicului de a cunoaște acest lucru”, a spus el.

Ducele și ducesa de Sussex stau acum în California, împreună cu fiul lor Archie, după ce la sfârșitul lunii martie au făcut un pas înapoi ca regali superiori, potrivit bbc.com/news/uk.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: