Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorina Pintea, reacție dură după ce s-a descoperit o nouă maternitate INFECTATĂ cu STAFILOCOC AURIU. NU SE SPALĂ PE MÂNI!
Sorina Pintea, reacție dură după ce s-a descoperit o nouă maternitate INFECTATĂ cu STAFILOCOC AURIU. NU SE SPALĂ PE MÂNI!

Sorina Pintea, reacție dură după ce s-a descoperit o nouă maternitate INFECTATĂ cu STAFILOCOC AURIU. NU SE SPALĂ PE MÂNI!

Ministrul Sănătății ridică din nou problema igienei după ce o nouă maternitate a devenit un focar de infecție cu stafilococ auriu, bacterie extrem de periculoasă pentru bebeluși.

După dezastrul de la Maternitatea Giulești, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești trece și el în carantină după ce 7 asistente și infirmiere au fost testate pozitiv cu stafilococ auriu.

„Au fost teste 79 persoane din personalul medical, 7 au ieșit pozitiv. Testele pe suprafețe și în aer au ieșit negative, sunt curate. Semn că dacă se respectă toate regulile de igienă nu se contaminează”, a spus Sorina Pintea la Antena 3, care a mai subliniat lipsa ignienei personalului și la izbucnirea scandalului din maternitatea bucureșteană.

Ministrul a precizat că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică s-au autosesizat și au făcut un control, fără să îl mai aștepte pe cel anunțat de Ministerul Sănătății pentru dată de după 1 ianuarie.