Evenimentul Zilei > Justitie > Sorina Matei face o DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ. Cine este fostul procuror DNA care va VORBI despre „ABUZURILE” SRI
Sorina Matei face o DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ. Cine este fostul procuror DNA care va VORBI despre „ABUZURILE” SRI

Sorina Matei face o DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ. Cine este fostul procuror DNA care va VORBI despre „ABUZURILE” SRI

Sorina Matei susține că procurorii dați afară din DNA din cauza presiunilor SRI încep în să vorbească. Jurnalista a dezvăluit în același timp și identitatea magistratului care a fost audiat în Comisia parlamentară de control a SRI.

„Procurorul DNA care a vorbit în faţa comisiei SRI este George Nica. Procurorului a plecat din DNA pentru că nu a acceptat presiunile SRI în dosarul lui Ion Prioteasa, şeful CJ Dolj. Procurorului i s-a spus de şefii lui din conducerea DNA, şef şi adjunct, era la secţia a II-a atunci, ca trebuie să facă percheziţii la CJ Dolj, într-un dosar instrumentat cu SRI, pentru că aşa considera SRI necesar, iar procurorul nu credea că sunt necesare percheziţiile în cauză. Procurorul având dreptate, de dosar alegându-se între timp praful.

Ca atare, la acea vreme, lui George Nica i s-a luat dosarul cu Prioteasa de către şeful său, de la secția II, s-a dat la secţia I, coordonata practic de doamna K, au fost făcute percheziţiile aşa cum a insistat SRI, iar de dosar bineinteles ales praful, nici acum nimic nu a fost trimis în judecată. De 5 ani!

Ca să tacă, procurorul, care era destul de bun, a fost uşuit din DNA pe motiv că şi-a pierdut laptopul în concediu. Apoi ca să se asigure toată lumea că omul nu zice nimic, conducerea DNA i-a făcut mai multe sesizări la inspectia judiciară, toate respinse, pentru că erau numai prostii. Procurorul s-a transferat la sfârşitul de 2013 în DIICOT/aprobată de CSM în ianuarie 2013, dupa povestea cu percheziţiile cerute de SRI şi făcute, acum este şef serviciu judiciar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Procurorul Nica a fost pe lista semnatarilor care au dorit criterii de transparenţă şi competenţă în numirea pentru şefia DNA în 2013, pe poziţia 10”, scrie Sorina Matei pe Facebook.

Reamintim că săptămâna trecută Comisia parlamentară de control al activităţii SRI a audia un fost procuror DNA pe tema unui dosar în care este vizat un preşedinte de Consiliu judeţean PSD, fără să îi dezvăluie numele. 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: