Scandal la naționala de rugby. Sorin Socol: "Antrenorul Gontineac nu comunică, face totul doar aşa cum vrea el!"

Scandal la naționala de rugby. Sorin Socol: "Antrenorul Gontineac nu comunică, face totul doar aşa cum vrea el!"

Fostul căpitan Sorin Socol îl acuză de comportament dictatorial pe antrenorul naţionalei de rugby.

Echipa naţională de rugby a României va demara pe 18 iulie pregătirile pentru Cupa Mondială din Noua Zeelandă (9 septembrie - 23 octombrie). La turneul final, "stejarii" fac parte din Grupa B, urmând să întâlnească Scoţia, Argentina, Anglia şi Georgia.

În lotul antrenat de Romeo Gontineac (37 de ani) nu se va regăsi însă fostul căpitan Sorin Socol (33 de ani). Sportivul şi-a anunţat, în primăvara acestui an, retragerea din naţionala României, fiind nemulţumit de antrenorul Romeo Gontineac.

Într-un interviu acordat ieri pentru EVZ, Socol a precizat că nu vrea să revină printre "stejari", susţinând că la selecţionata tricoloră "lucrurile nu merg deloc aşa cum ar trebui". Antrenorul nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Sorin, ai de gând să te răzgândeşti în privinţa retragerii şi să joci astfel la Cupa Mondială din Noua Zeelandă? Sorin Socol: Nici vorbă. Nu m-am răzgândit, fiindcă la echipa naţională nu s-a făcut nicio schimbare. Chiar dacă mi-aş fi dorit foarte mult să joc la Cupa Mondială, nu vreau să merg în Noua Zeelandă doar aşa, ca să mă plimb. Nu pot să mă complac într-o astfel de situaţie.

Concret, despre ce este vorba? Mă deranjează că n-avem decât un antrenor, care ia deciziile fără să ţină cont de părerea nimănui. Romeo Gontineac nu comunică cu noi, aşa cum făceau francezii care au fost înaintea lui. Face totul doar aşa cum vrea el. În plus, deşi nu mai e mult până la Cupa Mondială, el se ţine de tot felul de experimente, în loc să se bazeze pe jucătorii cu experienţă, care au calificat România la turneul final. N-am nimic cu el, nu vreau să-i iau postul, dar cred că, alături de Romeo Gontineac, ar fi trebuit adus şi un antrenor cu experienţă, pentru ca echipa să poată face o figură frumoasă la Mondiale.

Te-a deranjat şi faptul că, în martie, înaintea meciului cu Spania, Romeo Gontineac a decis să nu te includă printre titulari? Nu, deoarece eu n-am cerut niciodată să fiu titular sau căpitan. Dar lucrurile nu stau aşa cum le-a prezentat Romeo. Eu îl anunţasem înainte de partida cu Spania că renunţ. M-a deranjat că, deşi aveam meci, el a lipsit trei zile de la echipă. I-am reproşat asta şi i-am spus că renunţ, fiindcă nu mi se pare normal ca el să pregătească echipa prin telefon. Tot atunci, însă, s-a întâmplat ca Poliţia să-mi reţină carnetul, pentru că m-am suit la volan după ce fusesem cu băieţii la o bere. Atunci, Gontineac a anunţat că m-am supărat pentru că a decis să nu mă introducă printre titulari.

Ce crezi că va face România la Cupa Mondială? Eu îmi doresc din tot sufletul să batem Georgia, pentru că ar fi urât ca România să nu câştige niciun meci la Cupa Mondială. Nu va fi însă deloc uşor. Georgienii au progresat mult în ultima vreme, în timp ce la noi lucrurile nu merg deloc aşa cum ar trebui. Eu le ţin însă pumnii strânşi băieţilor şi sper, totuşi, că vor învinge Georgia.