Sorin Oprescu, susţinut şi de sugari

Sorin Oprescu, susţinut şi de sugari

Pe lista cu semnături pentru Sorin Oprescu apar 24 de persoane care s-au născut pe 13 şi 16 aprilie 2008.

Suspiciunile privind fraudarea listelor de semnături de sus- ţinere depuse de candidatul Sorin Oprescu se amplifică. PIN susţine că a descoperit, într-unul din tabelele cu semnături ale acestuia, 24 de susţinători de vârsta unor sugari.

„În urma investigaţiei telefonice asupra listei de susţinători ai lui Sorin Oprescu, demarată de către vicepreşedintele PIN, Lavinia Şandru, pe lângă faptul că nici măcar 1% din cei chestionaţi telefonic nu recunosc că au semnat lista de susţinere, s-a mai descoperit un fapt incredibil: 24 de sugari, născuţi pe 13.04.2008, respectiv 16.04.2008, apar că au semnat pentru susţinerea candidaturii lui Sorin Oprescu!!!“, se arată într-un comunicat al PIN.

Pe lângă bebeluşi în unele liste de semnături apar persoane care s-au născut în 2002.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doctorul acuză „un atac murdar şi plătit“

Explicaţia lui Sorin Oprescu la acuzaţiile PIN a fost aceea că „oamenii au trecut în loc de data naşterii, data la care au semnat“.

„Eu am spus că pot fi şi greşeli, dar nu falsuri. Văd că se reia acelaşi atac murdar şi plătit în încercarea de a mi se pune în cârcă o imagine falsă. Eu am încheiat acest subiect al semnăturilor în momentul în care Curtea de Apel, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, a spus că îndeplinesc condiţiile să candidez. Eu nu am nevoie de falsuri. Poate domnul Guşă are nevoie. O să vedeţi că sunt sute de mii de bucureşteni care mă votează“, ne-a declarat Oprescu.

Ancheta EVZ asupra numelor care apar în tabelul de susţinere a lui Oprescu a confirmat faptul că listele cu semnături cuprind nereguli. Din lista care cuprinde 25 de semnături, doar una este valabilă. Mai precis, cea din capul tabelului, lucru confirmat pentru EVZ chiar de persoana în cauză. Restul de 24 care au semnat în tabel nu au putut fi găsite la adresa indicată.

Un alt semn de întrebare asupra listelor de susţinere a fost acela ridicat de faptul că persoanele despre care se spune că au semnat pentru Oprescu par să aibă acelaşi scris. Ludovic Orban, unul dintre contracandidaţii lui Oprescu, a acuzat faptul că listele de susţinători ai lui Oprescu par a fi scrise de aceeaşi mână.

Simpatizanţii doctorului se răzbună pe BEM

Ancheta efectuată de reprezentanţii PIN în listele de semnături i-a nemulţumit pe unii dintre suporterii lui Oprescu. Replica acestora a fost să dea în judecată Biroul Electoral Municipal pentru că a pus la dispoziţia PIN listele cu semnături.

Avocatul care îi reprezintă pe cei 20 este George Iorgovan, cel care l-a reprezentat în instanţă şi pe Sorin Oprescu.