Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorin Cârţu: „Mititelu al nostru e cel mai bun din RSR!”
Sorin Cârţu: „Mititelu al nostru e cel mai bun din RSR!”

Sorin Cârţu: „Mititelu al nostru e cel mai bun din RSR!”

"Sorinaccio" se arată neîncrezător în revenirea "Ştiinţei" pe arena "Ion Oblemenco". Antrenorul promite că va fi un suporter înflăcărat al echipei, dacă aceasta va juca acasă.

După un exil de aproximativ o jumătate de an la Turnu-Severin, Universitatea Craiova va juca din nou pe arena "Ion Oblemenco", din Bănie. Anunţul a fost făcut ieri de Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

"Universitatea va juca în următoarea etapă de pe teren propriu (n.r. – a 4-a), de la ora 22.00, cu FC Timişoara, pe stadionul «Ion Oblemenco». Le-a venit, în sfârşit, mintea la cap edililor din Craiova şi au ajuns la un acord cu oficialii Universităţii. E bine pentru Universitatea, nici nu trebuia să joace pe un alt stadion", a declarat Dragomir pentru agenţia Mediafax.

Revenirea "Ştiinţei" în Bănie a fost confirmată şi de patronul Adrian Mititelu, pe blogul său: "Da, partida cu FC Timişoara se va juca pe arena «Ion Oblemenco»".

Fost component al "Craiovei Maxima", antrenorul Sorin Cârţu este recunoscut ca unul dintre marii contestatari ai lui Adrian Mititelu, patronul Universităţii. "Sorinaccio" l-a criticat deseori pe finanţatorul din Bănie, iar în perioada în care "Ştiinţa" a evoluat la Turnu-Severin, tehnicianul obişnuia să spună: "Echipa asta nu mă reprezintă. Nu e Universitatea Craiova, ci Universitatea Severin".

"Nu cred până nu văd"

Acum însă Cârţu promite că va deveni un suporter fidel al echipei craiovene, dacă aceasta revine pe arena "Ion Oblemenco". "Lui Adrian Mititelu i-a dat Dumnezeu mintea de pe urmă, dacă a luat această decizie. Nu cred însă până nu văd. A mai zis Mititelu că readuce echipa la Craiova, dar nu s-a întâmplat aşa. Dacă, totuşi, partida cu FC Timişoara se joacă în Bănie, o să mă duc pe stadion şi o să strig: «Mititelu al nostru e cel mai bun din RSR!». O să fiu suporterul numărul unu al Craiovei, o să mă rog să bată tot de acum încolo şi să ia titlul", a declarat Cârţu ieri, pentru EVZ.

Rodion Cămătaru, un alt fost component al echipei de aur a Universităţii care nu se află în relaţii bune cu Adrian Mititelu, salută şi el decizia ca "Ştiinţa" să se întoarcă la Craiova.

"Sunt plecat din ţară şi nu ştiu nimic despre această revenire. Acum aflu, de la dumneavoastră. Ce să zic, e o decizie bună, e normal ca Universitatea să joace la Craiova. Trebuia de la bun început ca oficialii clubului şi cei din primărie să se pună de acord, pentru ca echipa să nu plece la Severin", ne-a spus fostul atacant.