Soranei Cârstea îi prieşte iarba de la Wimbledon

Soranei Cârstea îi prieşte iarba de la Wimbledon

Sorana Cârstea a început cu dreptul turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o ieri, în turul întâi, pe Edina Gallovits, scor 7-5, 6-1.

Mult-aşteptatul „război româno-român” de pe iarba londoneză i-a dat astfel câştig Soranei, care pornea la toate casele de pariuri cu prima şansă. „Sfertfinalistă” în acest an la Roland Garros, Sorana a început slab partida. Edina a condus cu 4-0 şi se părea că se va impune în primul set. Sorana şi-a revenit însă şi a recuperat spectaculos, adjudecându-şi primul set. În cel de-al doilea set, Sorana a zdrobit-o pe Edina Gallovits, administrându-i un sec 6-1. Mai bogată cu 21.000 de euro

Sorana Cârstea şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă la Wimbledon, obţinută anul trecut, la prima participare la turneul londonez. În urma acestui succes, Sorana Cârstea s-a calificat în turul doi la Wimbledon, fază a competiţiei în care o va înfrunta pe indianca Sania Mirza, numărul 85 mondial.

În runda inaugurală, Sania a învins-o, cu emoţii, pe nemţoaica Anna Lena Groenefeld, scor 6-2, 2-6, 6-2. Pentru calificarea în turul următor, Sorana Cârstea a încasat din partea organizatorilor un cec în valoare de 17.750 de lire sterline (aproximativ 21.100 de euro). Elveţianul Roger Federer, principalul favorit al turneului masculin a trecut în primul tu de Yen Hsun Lu, scor 7-5, 6-3, 6-2.

Ne puteți urmări și pe Google News