Sophia Loren a împlinit 86 de ani. Este considerată una dintre cele mai frumoase actrițe din istorie. Sophia Loren se numește, de fapt, Sophia Villani Scicolone.Ponti. S-a născut în Roma, într-o zi de septembrie din 1934. Tatăl său, Riccardo Scicolone, era inginer de construcţii şi avea rădăcini nobile, iar mama, Romilda Villani, era profesoară de pian. Sophia Loren și-a întâlnit iubirea vieții, Carlo Ponti, la vârsta de 16 ani.

El era regizor, a plăcut-o și s-a ocupat de pregătirea ei profesională. A învățat-o bunele manierele, a ajutat-o să scape de accent, a îndemnat-o să citească cărți despre artă și a insistat să învețe engleza. I-a oferit protecție și încredere în talentul său actoricesc. Diferența de vârstă era de 22 de ani. Însă, Carlo Ponti era deja căsătorit și avea 2 copii.

Sophia Loren, o poveste de dragoste mai tare ca în filme

Divorțul în Italia putea fi obținut doar cu acordul Vaticanului în acele vremuri. Cererea de divorț nu a fost aprobată, iar cei doi au plecat în Mexic în 1957. Abia acolo, Carlo Ponti a divorțat de soția sa și s-a căsătorit cu Loren. Surpriză! În Italia, căsătoria lor nu a fost recunoscută ca fiind legală. Carlo Ponti a fost acuzat de bigamie, iar Sophia Loren de concubinaj. Nu aveau dreptul să apară împreună în public.

S-au încăpăținat să-și păstreze relația și au părăsit țara. Au trăit în exil mulți ani, timp în care au încercat să-și facă dreptate. Sophia Loren și Carlo Ponti au emigrat în Franța, unde au devenit cetățeni francezi. Fosta soție a lui Ponti, Giuliana Fiastri, a trebuit și ea să-și schimbe cetățenia astfel încât divorțul să poată avea loc conform legii. În aprilie 1966, Sophia și Carlo s-au căsătorit din nou, iar de data aceasta căsătoria lor a fost oficială.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.