„Ce pot să vă spun sută la sută este că PSD a scăzut sub 40%. PSD a câștigat cu 46% din voturi, iar în ianuarie, înainte de Ordonanța 13, ajunsese la 55%. PSD s-a prăbușit cu aproape 20 de procente în primul an de guvernare, în condițiile în care comportamentul normal al unui partid aflat la guvernare în primul an de guvernare e să-și mențină cota, că oamenii încă mai au răbdare. Scăderea unui partid la guvernare începe în al doilea an.”, a afirmat Ludovic Orban, la Digi24.

Orban a subliniat că partidul pe care îl conduce nu comandă sondaje în momente critice, precum după căderea unui Guvern.

Mai mult, liderul PNL a spus că numărul celor care afirmă că vor participa la vot este în creștere, fapt care dezavantajează PSD și avantajează dreapta.

„În cele două cercetări pe care le-am avut, creşte procentul celor care spun că participă la vot. Se apropie de 50%, ceea ce nu e mult, dar orice procent de prezență la vot de peste 40% dezavantajează PSD și avantajează dreapta. La 48-50%, cu siguranță PSD va ieși mult mai prost. Trebuie menționat și un lucru specific: sunt unii care spun că votează cu partidul de la putere, dar n-o fac efectiv.” a conchis președintele PNL.

Conform unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) de luna trecută, 42% dintre romani ar vota cu PSD, cu 3,5% mai puțini decât în decembrie 2016.

Pe de altă parte, cel mai mult a crescut in sondaje PNL. Astfel, dacă în noiembrie 2016 doar 20% dintre romani i-ar fi votat pe liberali, acum procentul votantilor potentiali a crescut la 27%, conform ziare.com.