Un procent de 33% dintre persoanele chestionate l-au desemnat pe actualul lider democrat de la Casa Albă drept cel mai slab preşedinte american dintre cei 12 care s-au succedat în ultimii 70 de ani, în timp ce 28% consideră că George W. Bush ar fi fost cel mai slab lider. Bush, devenit foarte nepopular la sfârşitul celui de-al doilea mandat, şi-a mai îmbunătăţit această cotă ulterior.

În schimb, 35% dintre persoanele intervievate cred că republicanul Ronald Reagan (preşedinte în perioada 1981-1989) a fost cel mai bun președinte dintre toţi cei pe care i-au avut Statele Unite după anul 1945. El este urmat la mare distanţă de Bill Clinton, preferat de 18% dintre participanţii la sondaj, şi de John F.Kennedy, cotat cu 15%, relatează Agerpres.

Richard Nixon, cel care a fost nevoit să demisioneze în 1974 în urma scandalului Watergate, este considerat cel mai slab președinte de 13% dintre americani.

Pe de altă parte, acelaşi sondaj mai arată că 54% dintre cei chestionaţi acuză Administraţia Obama de incompetenţă, o părere opusă fiind emisă de 44%. În plus, numai 40% aprobă modul în care această administraţie gestionează economia şi doar 37% au o părere bună despre gestiunea politicii externe.