Bărbatul, un şomer din New Jersey, din neatenţie, a uitat biletul de loterie pe tejgheaua de la o loterie din Phillipsburg, în timp ce era preocupat  să se uite pe smartphonul său şi abia ajuns acasă şi-a dat seama că probabil l-a lăsat acolo de unde l-a cumpărat, după cum a declarat el însuşi jurnaliştilor: ''Eram concentrat pe celular când am lăsat o secundă biletul pe tejghea pentru a-mi aranja banii în portmoneu. Am mai umblat puţin la telefon şi am plecat'', titrează nbcnews. O dată întors la sediul loteriei a doua zi, biletul era încă acolo în mod miraculos. Acesta fusese dat vânzătorului de cineva care şi-a închipuit că cineva îl uitase. ''Sunt foarte  impresionat şi recunoscător că mai există oameni cinstiţi, fiindcă mă gândeam că nu voi mai găsi biletul''.

În acelaşi timp Weirsky, cu toate că extragerea a avut loc chiar în seara pierderii, a trebuit să mai aştepte o zi pentru a-şi da seama că biletul recuperat miraculos era cel câştigător. Răspândindu-se vestea câştigării jackpotului, un prieten de familie i-a telefonat să-l întrebe dacă el  era cel ce câştigase, având în vedere că se afla şi el la sediul loteriei la coadă, dar înaintea lui. În acel  moment controlându-şi biletul de la Mega Million Lottery, pe smartphone, şi-a dat seama în sfârşit că el este câştigătorul premiului pentru care cheltuia 20 dolari pe săptămână. Wiersky a ieşit din casă imediat, în timp ce peste New Jersey se pornise o ninsoare cu viscol, pentru a merge la un magazin apropiat să verifice dacă el era câştigătorul cu adevărat.

Odată convins de victorie, bărbatul a povestit despre cum acest câştig i-a schimbat complet viaţa, după 15 ani de şomaj, petrecuţi în casa soţiei. Wiersky şi-a extras doar jumătate din câştig, dar în loc să-i transforme într-o sume pe care să le cheltuie lunar, a spus că mai întâi îşi va cumpăra un camion nou şi că mai târziu, cu calm, îşi va consulta avocatul pentru a se hotărî ce să facă cu banii. ''Deocmadată mă voi limita să-mi trag sufletul şi să mă bucur în linişte de câştig. După care, avocatul şi alte persoane apropiate îmi vor spune ce se poate face. Dar după ce mi s-a spus că aş putea înnebuni cu toţi banii ăştia, m-am hotărât să-mi iau o lungă vacanţă împreună cu familia''.

Comentând cele întâmplate, a intervenit şi James Carey, directorul executiv al New Jersey Lottery, spunând cât de norocos a fost Wiersky când a găsit o persoană să-i restituie biletul pierdut, având în vedere că oricine l-ar fi găsit pe tejghea ar fi putut să pretindă că e al său şi să-şi încaseze banii: ''Dacă cineva e în posesia unui bilet câştigător, mereu sfătuim clienţii noştri să semneze cu propia semnătură pe bilet. Dacă te gândeşti e foarte dificil să stabileşti cui aparţine un bilet de loterie când unul intră în loterie şi spune: am cumpărat acest bilet, e al meu!''. Şi sediul loteriei a avut partea sa de câştig, 30.000 de dolari fiindcă a vândut biletul care s-a dovedit câştigător. Acum, unica problemă de rezolvat pentru Wiersky e să găsească pe bunul samaritean care i-a permis să câştige 273 de milioane de dolari. ''Trebuie să-l găsesc şi să-i mulţumesc. Îi voi da ceva, dar suma o voi ţine secretă''.