Evenimentul Zilei > Economie > Șomajul va atinge cote uriașe. Criza economică va dura mai mult de un an
Șomajul va atinge cote uriașe. Criza economică va dura mai mult de un an

Șomajul va atinge cote uriașe. Criza economică va dura mai mult de un an

Un raport realizat de experții de la o firmă de consultanță din Marea Britanie arată că economia Europeană va avea mult de suferit.

Bugetele de asistentă socială vor avea mult de suferit după ce criza economică, generată de pandemia cu noul coronavirus, va genera un șomaj estimat la 60 de milioane de oameni.

Experții de la McKinsey susțin că unul din patru europeni va rămâne șomer, iar cei care vor avea norocul de a rămâne angajați vor trebui să suporte o reducere substanțială a salariului.

De asemenea, raportul indică și sectoarele economice care vor avea cel mai mult de suferit cum ar fi industria hotelieră sau cea de turism. Astrel, în cadrul unor profesii de risc sunt incluși aproximativ 55 de milioane de oameni, care lucrează în industria construcțiilor, a gastronomiei dar și cea hotelieră. Cei care vor avea cel mai mult de suferit sunt cei care care nu au studii universitare sau liceale.

Dacă pandemia va continua în Europa, mai mult de trei luni, rata șomajului va ajunge la 11.2 la sută, procent care se va menține în următorii trei ani.

Decizii guvernelor țărilor care formează Uniunea Europeană, trebuie să acționeze rapid pentru a preveni crizele economice și pentru a proteja locurilor de muncă. Experții spun că guvernele trebuie să ofere garanții la credite, scutiri de impozite și plata unor indemnizații către angajații. De asemenea, firmele trebuie să ia măsuri în interiorul acestora, cum ar fi reducerea cheltuielilor cu proprii angajați, cărora să le permită să lucreze de acasă, acolo unde este posibil.

Uniunea Europeană a anunțat ca va acorda un ajutor de 100 de miliarde de euro pentru țările membre, sub forma unui ajutor economic.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: