Solomon (PDL), judecat pentru corupţie, spune că toţi românii sunt ca el

Solomon (PDL), judecat pentru corupţie, spune că toţi românii sunt ca el

Antonie Solomon, primarul suspendat al Craiovei după ce a fost arestat pentru corupţie, consideră că nu există nici o familie de români în care să nu existe un dosar penal.

Eliberat din închisoare, dar trimis în judecată pentru luare de mită, Solomon a revenit la conducerea PDL Craiova şi îşi face planuri pentru a candida la un nou mandat de edil al oraşului Craiova. "Nu există o familie în România să nu aibă un membru care să nu aibă dosar penal", a declarat Antonie Solomon, azi, la scurt timp după ce a fost reales preşedinte al PDL Craiova.

Cum a ajuns primarul suspendat la această concluzie după cele şase luni de meditaţie după gratiile mai multor penitenciare din ţară? Simplu. "În România sunt şase milioane de dosare penale. Deci nu există o familie să nu aibă un membru care să nu aibă dosar penal. Cred în justiţia din această ţară şi cred cu tărie că se va dovedi clar că nu am nicio legătură cu acea presupusă faptă de corupţie. Dacă or să se găsească vinovaţii, în niciun caz nu va fi Solomon", a explicat Solomon în prima sa conferinţă de presă, citat de mediafax.ro, organizată la sediul PDL Dolj alături de superiorul său, Radu Berceanu.

Din puşcărie înapoi în conducerea PDL

Ne puteți urmări și pe Google News

Antonie Solomon a fost ales reales sâmbătă în funcţia de preşedinte al organizaţiei PDL Craiova. El a fost singurul candidat înscris pentru această funcţie.

"Nu ştiu de ce nimeni nu mai candidează. Probabil din respect faţă de mine şi pentru ce am făcut în Craiova şi în partid", comenta Solomon recent eliberat din arest. El a fost ales cu 342 de voturi din cele 352 exprimate de delegaţii prezenţi la conferinţa organizaţiei municipale. "E normal să nu fii votat în unanimitate", a comentat Solomon mulţumit de rezultat.

Acesta vrea să revină şi la conducerea municipiului Craiova şi a anunţat că ia în calcul depunerea candidaturii la alegerile din 2012. Întrebat dacă dosarul penal în care este judecat de magistraţii Tribunalului Galaţi pentru corupţie îl va afecta în cariera politică, Antonie Solomon a răspuns spus: "Deloc".

Şase luni în puşcărie pentru o mită de 50.000 de euro

Primarul Craiovei a fost arestat preventiv în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova. În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.

Interdicţie de părăsi oraşul

Judecătorii au decis ca Solomon să fie pus în libertate, dar au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi municipiul Craiova decât cu acordul organului judiciar, au impus inculpatului să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi şi i-au interzis acestuia să îşi îndeplinească funcţia în exercitarea căreia se presupune că au fost săvârşite infracţiunile.

Cererile lui Antonie Solomon de înlocuire a interdicţiei de a părăsi localitatea cu interdicţia de a părăsi ţara şi de încetare a obligaţiei de a nu-şi exercita funcţia pe care a deţinut-o înainte de a fi arestat au fost respinse de Tribunalul Galaţi.

În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens. Conform prevederilor Legii 215/2001, privind administraţia publică locală, măsura de suspendare, dispusă de prefectul Eugen Georgescu, a încetat de drept odată cu eliberarea primarului Antonie Solomon din arest preventiv.