Solicitare neobișnuită! Un deținut a cerut instanței  să primească despăgubiri de  65.000 de euro pentru că a fost obligat să lucreze în închisoare după ce și-a rupt piciorul.

Bărbatul, care a fost închis la Penitenciarul Aiud, din județul Alba, a cerut să primească câte 1.000 de euro pentru fiecare lună  în care a stat în închisoare timp de peste cinci ani, muncind accidentat,  scrie cancan.ro.

El a spus că a muncit la o lucrare de construcții unde și-a rupt un picior, fiind însă obligat să lucreze în continuare . Bărbatul a mai declarat că a mai executat și alt lucrări de construcții, pentru care a primit 47 de recompense și a adunat 638 de zile de muncă. El a mai declarat că este nemulțumit deoarece a primit o amânare de 6 ani, iar ulterior a fost mutat la alt penitenciar unde a mai primit încă un an de amânare . Din această cauză , bărbatul cere să primească câte 1.000 de lei pentru fiecare zi din perioada de amânare.

Dosarul prin care  bărbatul cere despăgubiri în valoare totală de 65.000 de euro a fost soluționat de Judecătoria Aiud , magistrații declinand competența  în favoarea Tribunalului Albă.

„Prin precizarea depusă (…) reclamantul învederează că solicită obligarea pârâtului la plata sumei de 1000 de euro lunar începând cu dată de 12.05.2012 și până la dată de 30.10.2017 (…)”, se precizează  în motivarea soluției pronunțate de magistrații din Aiud.

În același document se arată că bărbatul a cerut că Penitenciarul Aiud să fie obligat la plata a 308,750 lei ,echivalentul sumei de 65.000 de euro la cursul BNR din ziua introducerii acțiunii,dar  judecătoriile pot judeca doar cauzele în care cererile au o valoare de până la valoarea de 200.000 de lei inclusiv, instanța  declinand competența judecării dosarului în favoarea Tribunalului Alba – Secția Civilă.