În lista ministerelor care vor funcţiona sub conducerea lui Ludovic Orban, nu mai figurează Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Acest lucru a iritat mai mulţi români care s-au stabilit sau sunt la lucru în diaspora

La România TV, o româncă a intrat în direct ca o emisiune şi a spus că solicitată public președintelui Iohannis, în numele românilor din diaspora, menținerea acestui portofoliu și în actualul guvern.

„Trebuie făcut ceva pentru noi, cei din diaspora. Suntem milioane de oameni plecați din România și este strigător la cer să nu avem un departament care să ne repezinte. Știți cât m-am luptat prin diferite memorii să avem un consilier în Ambasada României de la Madrid pe probleme de muncă. Sunt foarte multe accidente de muncă!

Domnul Iohannis vrea voturi de la Diaspora, dar să ne spună timp de cinci ani ce a făcut pentru diaspora. Oamenii din diaspora sunt ușor de mințit, iar când vine vreo personalitate, fug repede la poze. Domnilor, noi nu mâncăm poze, nu trăim cu poze, ci cu proiectele pe care le faceți pentru românii din diaspora. Avem nevoie de fapte, nu de vorbe“, a afirmat femeia.

Anul trecut, Tudorița Iatan a organizat un miting de protest în fața Ambasadei României din Madrid, împotriva celor șase parlamentari români de Diaspora.

Femeia a recurs la acest gest după ce, spunea ea, parlamentarii din diaspora nu i-au întins o mână de ajutor pentru ea și fiul său grav bolnav, potrivit stiridiaspora.ro

 

Te-ar putea interesa și: