Evenimentul Zilei > International > Soldații SUA, „imuni” în fața gloanțelor?! Descoperirea incredibilă a cercetătorilor
Soldații SUA, „imuni” în fața gloanțelor?! Descoperirea incredibilă a cercetătorilor

Soldații SUA, „imuni” în fața gloanțelor?! Descoperirea incredibilă a cercetătorilor

Laboratorul de cercetare a Comandamentului Dezvoltării Capabilităților Armatei din SUA a anunțat că cercetătorii și partenerii din industrie au publicat recent un studiu care arată modul în care au dezvoltat noi materiale și metode de fabricație pentru a crea o căptușire a căștii cu performanțe superioare care reduce probabilitatea de vătămări la cap în luptă și căști de agrement. 

O echipă din Laboratorul de Cercetare Armată al Comandamentului de Dezvoltare a Capabilităților Armatei din SUA și partenerii săi Laboratorul HRL au utilizat imprimarea în 3-D pentru a crea o nouă căptușire pentru cască, care constă în structuri foarte bine ajustate.

„Un control atent al designului de plasă oferă caracteristici noi de compresie pentru căptușeala care reduce loviturile capului în timpul evenimentelor de impact contondente în comparație cu capitonajul de spumă”, a spus dr. Thomas Plaisted.

„Testarea a demonstrat o creștere cu 27% a eficienței de atenuare a energiei atunci când este introdusă într-o cască de luptă în comparație cu plăcuțele din spumă.

„Materialele tipice de atenuare cu impact multiple includ polipropilenă expandată și spume cu celule închise de vinil-nitril, care absorb energia de impact prin prăbușirea porilor interni atunci când sunt comprimate. Materialul este atent reglat pentru a produce o forță de prag sau o accelerare, specifică toleranței capului, atenuând astfel rănile”, a mai spus Thomas Plaisted.

Cercetătorii și-au informat recent partenerii de la Centrul Soldatului CCDC cu privire la performanța materialelor noi de umplutură și a acestor tehnologii pentru a atenua leziunile la cap.

Responsabilitatea fundamentală a Armatei este de a echipa și antrena soldații cu instrumentele și resurse necesare pentru a interacționa și distruge inamicul, oferind în același timp protecție la nivel mondial, potrivit defence-blog.com