Înainte de aceste manevre, militari-voluntari au efectuat mai multe salturi de antrenament, dar câte unul, nu în grup, sub îndrumarea pilotului Leonid Minov.

În 1929, generalul de brigadă al Armatei Roșii Leonid Grigorievici Minov (foto), sub acoperirea de angajat al societății comerciale sovietice Amtorg, a vizitat fabrica Irwin din SUA, unde s-a familiarizat cu parașutele fabricate de uzină și a făcut mai multe salturi.

După întoarcerea în URSS, Minov a fost numit instructor de pregătire a parașutiștilor pentru Forța Aerropurtată a Armatei Roșii și, în vara anului 1930, a asigurat instruire teoretică pentru 30 de voluntari din a 11-a Brigadă de aviație a districtului militar din Moscova.

Parașutele Irwin

La 26 iulie 1930 în apropiere de Voronezh, grupul de piloți și mecanici sovietici (Moshkovsky, Egorov, Zakharov, Kovalenkov, Kukharenko, Mukhin, Povalyaev, Poydus, Filippov, Freiman, Cherkashin) condus de Minov, au făcut o serie de salturi demonstrative dintr-un avion.

Parașutele companiei Irwin achiziționate ca urmare a călătoriei lui Minov în Statele Unite au fost folosite pentru acele sărituri.

Citește mai MULT pe Evenimentul Istoric