Evenimentul Zilei > Social > Șofer român de TIR, desfigurat de patronii spanioli! I-au amenințat cu moartea familia
Șofer român de TIR, desfigurat de patronii spanioli! I-au amenințat cu moartea familia

Șofer român de TIR, desfigurat de patronii spanioli! I-au amenințat cu moartea familia

Un șofer român de TIR a fost călcat în picioare de patronii firmei la care lucra.

Incidentul a fost povestit pe Facebook de un amic al victimei, și el șofer pe camion. Din cele relatate, reiese că bătăușii sunt trei frați care dețin o afacere în orașul Toledo. După ce l-au băgat în spital pe român, spaniolii i-au amenințat cu moartea și familia, dacă va depune plângere la Poliţie!

Șoferul bătut este cunoscut în lumea camionagiilor sub numele de Sakke Gb, informează Antena 3, și este un vlogger foarte apreciat.

„Din păcate, și în țări din Vest patronii din transport se cred mai presus de orice. Colegul Sakke GB tocmai a fost bătut de trei frați spanioli ce dețin o firmă de transport în zona Toledo, după o discuție banală la sediul firmei. Totodată, a fost amenințat cu moartea el și familia acestuia dacă se va duce la Poliție să reclame incidentul. I-au fost luate cheile de la casă, mașina și telefonul. Momentan, colegul nostru este la spital, iar Poliția a fost anunțată”, povestește prietenul victimei.

Din câte se pare, firma se numește Iron Logistics SL, parte a grupului HMS Toledo.

Pentru toți cei care cred că meseria de camionagiu înseamnă doar șofat pe salarii de mii de euro, vloggerul Truckerboy scrie pe Facebook despre riscurile pe care le presupune un asemenea job: „Am mai spus-o de multe ori că industria asta este o junglă și niciun regulament sau vreo lege nu o poate controla, iar cei care fac cele mai mari sacrificii sunt șoferii. Plecați cu zilele, săptămânile sau lunile de acasă, condiții de muncă jalnice, vânați de toată lumea pentru orice greșeală și considerați proprietatea unor patroni lipsiți de orice scrupule”.