Tabloidul britanic a depus la Înalta Curte documentele referitoare la strategia de apărare, din care reiese că socrul prințului Harry este și el implicat în această poveste.

Mail on Sunday a fost acuzat de publicarea ilegală a unei scrisori trimisă de Meghan Markle tatălui său, Thomas. Jurnaliștii vor susţine în instanţă oportunitatea demersului argumentând că există un interes public „’enorm şi legitim” în ceea ce priveşte „relaţiile personale” ale membrilor familiei regale.

Documentele depuse în instanţă, consultate de Press Association, arată că Mail on Sunday se va baza pe mărturia lui Thomas Markle, cu menţiunea că acesta „are toate drepturile de a relata propria versiune despre cele întâmplate între el şi fiica sa, inclusiv conţinutul scrisorii”.

Dacă procesul va ajunge în instanţă, atât Meghan, cât şi tatăl ei ar putea fi chemaţi să depună mărturie unul împotriva celuilalt, iar potrivit Daily Mail, Thomas Markle este pregătit să-şi confrunte fiica în tribunal. În actele depuse în instanţă se mai menţionează că membrii familiei regale „generează publicitate despre ei şi vieţile lor şi se bazează pe aceasta pentru a-şi menţine poziţiile privilegiate pe care le deţin şi pentru a se autopromova”.

Casa de avocatură Schillings, care o reprezintă pe ducesă, a depus în octombrie, la Înalta Curte, o plângere împotriva publicaţiei Mail on Sunday, invocând folosirea inadecvată a informaţiilor private, încălcarea drepturilor de autor şi încălcarea Legii privind protecţia datelor cu caracter personal.

În apărarea sa, publicaţia susţine că ducesa „nu avea motive întemeiate pentru a presupune că scrisoarea este privată, iar conţinutul ei va rămâne astfel”.

Mail on Sunday mai precizează că publicarea scrisorii a venit ca răspuns la un articol apărut în februarie 2019 în revista People, în care cinci „prieteni apropiaţi” ai ducesei, a căror identitate nu a fost dezvăluită, făceau referire la scrisoare, ceea ce înseamnă că existenţa acestui document a fost menţionată public.