Evenimentul Zilei > Monden > Soacra Elenei Udrea, baricadată-n casă din cauza coronavirusului!
Soacra Elenei Udrea, baricadată-n casă din cauza coronavirusului!

Soacra Elenei Udrea, baricadată-n casă din cauza coronavirusului!

Soacra Elenei Udrea, stabilită în nordul Italiei, a vorbit despre criza provocată de coronavirus.

Soacra Elenei Udrea, Anișoara, s-a stabilit de mai mulți ani în Italia, iar criza provocată de coronavirus și, implicit, măsurile luate de autorități au panicat-o.

„Eu lucrez mereu și ies afară puțin, doar când am nevoie. Nu m-a afectat, noi avem ce ne trebuie”, a mărturisit mama lui Adrian Alexandrov, conform wowbiz.ro

Giuseppe Conte, premierul Italiei, a vorbit pentru prima oară în public în urmă cu trei zile, după ce țara a fost lovită de un număr mare de infectări cu coronavirusul Covit 2019.

„Am luat măsuri pe care nicio altă țară nu le-a luat. Aceste măsuri trebuie să reducă riscul de contaminare.Protecția civilă a reacționat imediat. Este posibil să fi avut unele scăpări în primele zile, dar am folosit resurse umane și financiare incredibile. Am impus verificări suplimentare, dar este imposibilă efectuarea unor controale atât de largi încât să-i acoperim pe toți cei care intră în Italia prin toate mijloacele. Asta ar însemna blocarea țării”, a declarat Conte într-un interviu.

După ce a fost confirmat primul caz la Milano, Giuseppe Conte a spus că orașul este unul foarte mare și este aproape imposibil de ”închis”, așa cum s-a întâmplat cu celelalte orășele din nordul Italiei, unde a fost declarată starea de carantină. „Va trebui să adaptăm măsurile pe care le luăm la specificul fiecărei zone. Măsurile care pot fi eficiente în orașele mici, nu le putem aplica în Milano”, a spus premierul care a dat asigurări că marile magazine vor fi aprovizionate cu alimente. „Există o preocupare în ceea ce privește stocul de produse alimentare din unele orașe, dar nu ne confruntăm cu o penurie de alimente”, a explicat premierul care a promis că populația nu va suferi de foame.