Smartphone-ul învie gramofonul

Smartphone-ul învie gramofonul

iAcoustic e un aparat de ascultat muzică ce doreşte să-i bucure pe nostalgici, cei care au amintiri legate de gramofoane sau pur şi simplu le place cum arată aceste aparate.

"Sunet profund, cald"

Pentru a fi cât mai aproape de modernitate şi pentru a se asulta muzică la el, cei care l-au creat s-au gândit să-l încrucişeze cu un iPhone sau un iPod. Astfel, chiar şi melodiile mai noi vor răsuna din "pâlnia" gramofonului" iAcoustic. "Sunetul este rezonant, profund, cald şi mult mai bogat decât ceea ce îţi poate oferi un amplificator şi boxele moderne", spune creatorul iAcoustic.

Modul de funcţionare e destul de simplu. Pe cutia de lemn a gramofonului există un dock special în care se conectează telefonul sau player-ul digital. Automat, muzica va trece prin cutia de lemn şi va ajunge în "pâlnia" gramofonului. Inventat în 1887 Aparatul are şi un cablu care se conectează la priză şi astfel, în timp ce cântă muzica la gramofon, telefonul sau player-ul se şi poate încărca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gramofonul a fost inventat în 1887 de Emil Berliner. După mai multe încercări nereuşite de a face discuri rezistente pentru aparatul său, în 1889 reuşeşte să producă în masă discuri de cauciuc tare, presate după o matriţă de zinc.