Evenimentul Zilei > Actualitate > Slălajul este un paradis al hoților. Șapte locuințe dintr-un sat sparte într-o singură noapt
Slălajul este un paradis al hoților. Șapte locuințe dintr-un sat sparte într-o singură noapt

Slălajul este un paradis al hoților. Șapte locuințe dintr-un sat sparte într-o singură noapt

Hoții sunt romi și au atacat doar acele locuințe unde știau că proprietarii sunt în vârstă și nu se pot apăra. Judecătorii au dispus arestarea celor patru romi care locuiesc în colonia de țigani de la Creaca.

Într-o singură noapte, cei patru hoți au furat bunuri de 60.000 de lei. JUdecătoria Jibou a dispus arestarea pentru 30 de zile a celor patru, Adrian Varga, Liviu și Florian Lingurar și Dafin Rostas. Procurorii susțin că cei patru au acționat în noaptea de 17/18 noiembrie, în localitatea Letca, județul Sălaj, și au prădat șapte locuințe, în patru dintre acestea fiind și proprietarii, oameni cu vârste de peste 75 de ani, care nu s-au putut apăra. Hoții au plecat cu toate lucrurile de valoare gîăsite în gospodărie, de la baterii auto, la aparate de sudură, drujbe și alte aparate care pot fi vândute foarte repede.

"La data de 17 noiembrie, Politistii Sectiei 4 Politie Rurala Ileanda, împreuna cu politisti din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, au efectuat trei perchezitii domiciliare, pe raza comunei Creaca, la locuintele a patru persoane, cu vârste cuprinse între 18 si 31 de ani, banuite de comiterea a sase infractiuni de furt calificat si o tentativa la infractiunea de furt calificat. Din probatoriul administrat în cauza s-a stabilit ca, în perioada 4 – 12 noiembrie, acestia au patruns în anexele gospodaresti a sapte persoane din comuna Letca, de unde au sustras mai multe bunuri (acumulatori auto, aparat de sudura, roti de autoturism, flex, masina de gaurit, drujbe etc.). Toate faptele au fost comise în timpul noptii. Prejudiciul cauzat în aceste fapte penale se ridica la aproximativ 20.000 de lei, pâna în prezent fiind recuperat 80% si urmeaza a fi restituit partilor vatamate. În baza ordonantei de retinere emisa de politisti, la data de 19 noiembrie, persoanele banuite de comiterea faptelor au fost retinute si depuse în Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Salaj. Politistii continua cercetarile pentru documentarea întregii activitati infractionale a acestora", transmite IPJ Salaj, potrivit ziarului local Graiul Sălajului.