Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație incredibilă. Peste 20.000 de români au rămas fără curent electric
Situație incredibilă. Peste 20.000 de români au rămas fără curent electric

Situație incredibilă. Peste 20.000 de români au rămas fără curent electric

Peste 20.000 de români din județul Prahova au rămas fără curent electric, în urma manifestărilor condițiilor extreme de vreme.

Alertă în județul Prahova. Autoritățile au emis și un mesaj RO-Alert odată cu avertizările referitoare la fenomenele meteo extreme. Peste 20.000 de locuitori au rămas fără curent electric din cauza condițiilor de vreme.

Ce localități au fost afectate

Potrivit Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, în urma condiţiilor meteo nefavorabile au fost afectați 22.878 de consumatori din localităţile Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, Valea Popii, Cheia, Breaza, Cornu, Poiana Câmpina, Starchiojd, Batrani, Cerasu, Slon, Ogretin, Nucșoara, Poseşti, Câmpina, Urleta, Baneşti, Valea Calugareasca, Puturi, Albesti, Muru, Vadu Parului, Tomsani si Loloiasca.

Județul Prahova se află sub avertizare de Cod portocaliu de averse și vijelii și Cod roșu de vreme rea, conform ultimelor informații transmise de ANM.

Cod galben şi portocaliu de ploi torențiale, grindină şi vijelii

ANM a transmis o avertizare meteo pentru perioada 02.07.2021 ORA 10:00 – 03.07.2021 ORA 10:00.
Pentru Bucureşti: Vremea va fi în general instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări accentuate, iar ziua vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Se vor acumula cantități de apă în medie de 10…15 l/mp și izolat, posibil, peste 20 l/mp. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.
În intervalul menționat, în nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.
Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.