Evenimentul Zilei > Social > Situație fără precedent la un spital! Focar provocat de asistentă. Nu credea în virus
Situație fără precedent la un spital! Focar provocat de asistentă. Nu credea în virus

Situație fără precedent la un spital! Focar provocat de asistentă. Nu credea în virus

Focarul de Covid-19 de la Spitalul CFR din Timișoara s-a declanșat din cauza unei asistente medicale care nu credea în existența coronavirusului.

Este focar de COVID-19 la Spitalul CFR din Timișoara din cauza unei asistente care nu a crezut în existența noului coronavirus, spune medicul Virgil Musta. Patru pacienți și două asistente au fost infectate cu coronavirus în unitatea spitalicească.

S-a demarat o anchetă după ce o asistentă a îmbolnăvit și alți oameni

După ce zilele trecute o asistentă de la Spitalul CFR din Timișoara a fost descoperită cu coronavirus, acum au fost depistate alte două cadre medicale din unitatea spitalicească și patru pacienți pozitivi la virusul COVID-19, toți având forme ușoare sau fiind asimptomatici.

„În momentul de față, avem internați patru pacienți COVID pozitivi, într-un pavilion dedicat special acestui tip de patologie. S-a activat Planul Alb care include spitalul CFR Timișoara în distribuirea pacienților inffectați cu COVID la nivelul unităților sanitare din Timiș. Starea pacienților este stabilă, sunt echilibrați din punct de vederem medical”, a declarat purtător de cuvând Spitalul CFR Timișoara, Adela Filipescu.

Conducerea unității medicale face deja o anchetă în acest caz. Mai mult, ancheta epidemiologică a celor de la Direcția de Sănătate Publică este în continuare deschisă, astfel că numărul infectărilor poate fi mai mare până la finalizarea acesteia.

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat:

„Din păcate, este regretabilă această atitudine și nu numai că nu crede și a participat la o serie de activități fără a purta mască, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandăm populației, dar nici în spital nu a vrut să respecte aceste reguli, venind cu febră. Până când a fost depistată că are febră și tușește, ea a contaminat cadre medicale din spital și chiar și bolnavi, astfel că avem mai multe cazuri contaminate de către această persoană.

Probabil că va răspunde pentru asta, pentru că este inadmisibil să se întâmple acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră”, informează digi24.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: