Evenimentul Zilei > Actualitate > Sistemul UCIGAŞ. Copilul mort la Curtea de Argeş, diagnosticat greşit! L-au tratat de diaree, dar băieţelul avea altă afecţiune şi a murit cu zile
Sistemul UCIGAŞ. Copilul mort la Curtea de Argeş, diagnosticat greşit! L-au tratat de diaree, dar băieţelul avea altă afecţiune şi a murit cu zile

Sistemul UCIGAŞ. Copilul mort la Curtea de Argeş, diagnosticat greşit! L-au tratat de diaree, dar băieţelul avea altă afecţiune şi a murit cu zile

La internare, băieţelul a fost diagnosticat cu gastroenterocolita si nu i s-au facut analizele necesare. De fapt, copilul suferea de o infectie puternica la plamani si la inima, care i-a provocat moartea. O simpla radiografie ar fi salvat situatia, spun medicii legişti.

Bogdan avea 7 ani şi abia intrase la şcoală. În urmă cu două zile, băieţelul din localitatea argeşeană Corbeni a fost dus de urgenţă la spitalul din Curtea de Argeş. Vărsa, avea dureri de burtă şi temperatură mare. Copilul a fost consultat şi internat cu diagnosticul de enterocolită. Fară a i se face analize însă, spun rudele.

„Nu radiografie, nimic. Pur si simplu, printr-o palpare a abdomenului nu poţi să-ţi dai seama ce are”, a declarat mătuşa copilului.

Starea copilului s-a înrăutăţit, iar părinţii au cerut să fie transferat. Medicii au refuzat însă să-l mute, pe motiv că nu este un caz grav.

"Daca ne dadea trimitere la spital, scapa copilul. A murit cu zile", spune tatăl copilului.

Bogdan a murit în braţele mamei sale, pe patul de spital, în mai puţin de 24 de ore de la internare. Părinţii lui Bogdan spun că medicii l-au tratat pe copil cu indiferenţă şi nu i-au făcut analize pentru a stabili un diagnostic precis.

Parinţii băieţelului mort în spital au depus plângere penală împotriva medicului şi au făcut o sesizare şi la Colegiul Medicilor.