Evenimentul Zilei > Actualitate > Sistem de supraveghere video în sudul litoralului
Sistem de supraveghere video în sudul litoralului

Sistem de supraveghere video în sudul litoralului

Consiliul Local Mangalia a votat, astăzi, un proiect de hotărâre privind realizarea unui sistem de supraveghere video, în oraş şi staţiuni. Conform deciziei consilierilor locali, proiectul va fi finanţat din taxa de linişte pe care primăria o încasează de la agenţii economici.

Într-o primă etapă, după îndeplinirea procedurilor legale, se vor monta 50 de camere video în cele mai importante zone ale oraşului. "În urma analizelor făcute împreună cu reprezentanţii Poliţiei, am identificat zonele cu cel mai mare risc de infracţionalitate. Acelea vor fi primele zone monitorizate video. Centrul de comandă şi supraveghere va fi la sediul Poliţiei Locale Mangalia", a explicat primarul Cristian Radu.

Întregul proiect prevede instalarea a peste 300 de camere de supraveghere, atât în Mangalia cât şi în staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp. Potrivit estimărilor oficiale, gradul de infracţionalitate în zonele supravegheate video ar putea scădea cu până la 40%. În aceeaşi şedinţă, consilierii locali municipali din Mangalia au mai votat pentru organizarea unor evenimente, cu ocazia minivacanţei de 1 Mai.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: