Sirene pentru avertizarea bucureştenilor

Sirene pentru avertizarea bucureştenilor

"INVESTIŢII DE CRIZĂ" MARCA OPRESCU. În ciuda bugetului redus al Primăriei Capitalei, edilul-şef, Sorin Oprescu, continuă să investească în dotarea Bucureştiului cu sisteme de siguranţă şi alarmare în caz de calamităţi.

Astfel, după ce a angajat o firmă care să construiască un buncăr pentru protecţia informaţiilor municipalităţii şi a achiziţionat un sistem de comunicaţii radio, primarul general a cumpărat recent şi un sistem de alarmare a bucureştenilor.

Alarma va răsuna în cinci secunde de la activare

Potrivit documentelor de atribuire a contractului, sistemul - care constă în două centrale de alarmare şi 40 de sirene electrice cu motor, amplasate în mai multe puncte din oraş - "va fi ţinut sub cheie şi va putea fi acţionat doar de cei care vor cunoaşte parola".

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, autorităţile au cerut ca la sistemul de alarmare - achiziţionat cu 152.500 de lei de la societatea Electromagnetica Service - să mai poată fi conectate 50 de sirene.

"Timpul de întârziere de la activarea alarmei de la centrala de comandă până la emiterea concretă a sunetului la sirenele selectate nu trebuie să depăşească cinci secunde", au specificat specialiştii primăriei.

În plus, sistemul va fi "dotat" şi cu o hartă care va arăta unde sunt amplasate sirenele şi va fi verificat permanent pentru a pu tea fi în funcţiune tot timpul, chiar şi în cazul în care ar exista o pană de curent, lucru posibil prin montarea unor baterii de acumulatori.

"Vor exista patru tipuri de alarmă - aeriană, prealarmare aeriană, alarmă la dezastre şi încetarea alarmei -, iar prin intermediul sirenelor electronice se vor putea transmite mesaje vorbite, în direct sau preînregistrate", au expus edilii "avantejele" acestui sistem, în actele care au stat la baza atriburii contractului.

"Sistemul va fi ţinut sub cheie şi va putea fi activat doar de cei care vor cunoaşte parola." PRIMĂRIA CAPITALEI, document care a stat la baza atribuirii contractului