Singurul român care s-a luptat cu Mendy: „Lovește foarte murdar!”

Singurul român care s-a luptat cu Mendy: „Lovește foarte murdar!”

Octavian Stoica, singurul român care a luptat cu Jean Paul Mendy, adversarul lui Lucian Bute din gala de la București, de pe 9 iulie, îl face praf pe francez.

Fostul pugilist Octavian Stoica este unicul român care a avut de-a face în carieră cu Jean Paul Mendy, adversarul lui Lucian Bute din gala de pe 9 iulie, de la Romexpo. Într-un interviu acordat pentru site-ul „lucian-bute.ro”, cel poreclit „Geolgău” reclamă faptul că francezul boxează „murdar”, lovind cu capul și cu coatele, procedee interzise de regulament.

Nu o să-l uit toată viața pe Mendy!. Meciul cu el îmi va rămâne mereu în memorie. În primul rând pentru că am boxat cu cel mai murdar boxer pe care l-am întâlnit în carieră, în al doilea rând pentru că am fost furat de arbitrii și în al treilea rând pentru că a fost o deplasare lungă și urâtă. Am mers în Franța cu autocarul!”, spune Octavian Stoica (43 de ani), care a făcut parte din „echipa de aur” a boxului românesc în anii ‘80, alături de Francisc Vaștag, Mihai Leu, Rudel Obreja, Daniel Dumitrescu și Vasile Nistor. La profesioniști, printre adversarii lui Stoica, acum antrenor de copii, s-a numărat, pe 20 noiembrie 2004, și Mendy.

„Am pierdut prin knock-out în repriza a 5-a. Nu a fost în niciun caz. Decizia oficială a fost victorie Mendy pentru rănirea adversarului. Pe mine m-a oprit medicul să mai boxez. Am fost lovit cu capul în nas și îmi curgea sângele ca apa la robinet... Organizatorii se temeau de vreo surpriză”, acuză fostul pugilist. „Nu este murdar, ci foarte murdar! Înainte de lovitura care a dus la oprirea meciului am mai fost lovit încă de două ori cu capul. Nu mai vorbesc de coate. Sau de „palme” (n.r. - lovituri cu mănușa deschisă). Lucian trebuie să aibă foarte mare grijă la acest aspect”, a povestit același Stoica. Fostul campion al României este sigur că Bute va învinge „prin KO în repriza a 10-a sau a 11-a. Nu va fi un meci ușor pentru Lucian, însă 100 la sută va învinge. Voi merge la gală, mă voi îmbrăca în roșu, galben și albastru și voi face galerie pentru Lucian. Merită! Este unul dintre puținii sportivi care ne fac să ne mândrim că suntem români”, mai zice Stoica.

Ne puteți urmări și pe Google News