Evenimentul Zilei > Actualitate > Singura femeie din Europa de Est care face transplant de ficat, ceremonie emoţionantă la Botoşani
Singura femeie din Europa de Est care face transplant de ficat, ceremonie emoţionantă la Botoşani

Singura femeie din Europa de Est care face transplant de ficat, ceremonie emoţionantă la Botoşani

Ceremonie emoţionantă, astăzi, în debutul şedinţei Consiliului Municipal Botoşani. Medicul chirurg Doina Hrehoreţ, singura femeie din România şi din Europa de Est care face transplant de ficat, a primit distincţia de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani.

În cadrul ceremoniei, cei prezenţi au vizionat un film în care Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic ”Dan Setlacec” din cadrul Institutului Clinic Fundeni, a vorbit despre activitatea medicului Doina Hrehoreţ, transmite Monitorul de Botoşani.

Irinel Popescu s-a arătat încântat că în Botoşani, „ţinut de legendă în care s-au născut atâtea genii ale poporului român”, un chirurg din acest oraş primeşte titlul de Cetăţean de Onoare şi că acest chirurg face parte din echipa pe care a format-o de-a lungul timpului. „Doina Hrehoreţ, cu un efort deosebit şi cu multe sacrificii în plan personal, stând zi şi noapte alături de bolnavi şi în sala de operaţii, a reuşit să ajungă la performanţa, aş spune eu impresionantă pentru o femeie, dealtfel este şi singura femeie din Europa de Est, de a face transplant hepatic, de a fi un chirurg titular pe transplant hepatic. E o încununare a unei munci de ani de zile pe care o merită cu prisosinţă şi care, fără îndoială, justifică titlul care i se acordă astăzi. Îi doresc şi de aici înainte cât mai multe succese, iar dumneavoastră, locuitorilor oraşului Botoşani, toate urările de bine şi toate gândurile mele bune”, a mai spus Irinel Popescu.

În finalul mesajului, cei prezenţi au aplaudat, tot prin aplauze marcând momentul când Doina Hrehoreţ a primit distincţia din partea primarului Cătălin Flutur.

„Este o zi specială pentru mine, specială pentru că sunt alături de dumneavoastră, specială pentru că e o încununare a muncii mele şi vă mulţumesc mult pentru aprecieri. M-a emoţionat şeful meu, credeam că nu ştie, eu nu i-am spus, i-am cerut doar o zi de concediu, pentru că mi se părea că mă laud, dacă spun ce eveniment voi trăi astăzi. Am avut emoţii din momentul în care am intrat în această minunată clădire, este spectaculoasă şi chiar dacă emoţiile mă compleşesc, nu pot să nu admir frumuseţea acestei clădiri, vechimea ei şi într-un fel să-mi aducă aminte că aici este locul meu natal, aici sunt rădăcinile mele şi de aici a plecat totul, a plecat piatra de temelie a educaţiei mele, a plecat inspiraţia de a face medicină, de a face chirurgie. Sunt 18 ani pe care i-am petrecut în acest oraş, care m-a inspirat. Vă mulţumesc din suflet pentru că v-aţi gândit să-mi acordaţi acest titlu de onoare. Mă simt enorm de onorată”, a spus, printre altele, Doina Hrehoreţ.