Cele cinci confederaţii sindicale au făcut apel, într-o conferinţă de presă, la nemulţumiţii României – şomeri, studenţi, pensionari – să iasă în stradă, pe 27 octombrie, potrivit declaraţiei vicepreşedintelui Blocului Naţional Sindical (BNS), Ion Pisc.
Programul protestului

  • 7.30 – 9.00 protestatarii se adună şi pleacă spre Piaţa Victoriei
  • 10.00 participanţii pornesc mitingul în faţa Guvernului
  • 11.00 sindicaliştii pleacă pe traseul Bulevardul Magheru – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei, unde vor rămâne până aproximativ la ora 17.30, aşteptând rezultatul votului la moţiunea de cenzură
  • 12.00 în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, la fiecare poartă a Palatului Parlamentului vor fi delegaţii ale sindicaliştilor, dar nu pentru a bloca accesul în clădire

„Facem apel la toţi românii nemulţumiţi, şomeri, pensionari, studenţi, să ni se alăture la miting, astfel încât atunci când se va vota moţiunea de cenzură guvernul să  vadă toţi nemulţumiţii, toţi alegătorii în stradă, să vadă că s-a ajuns la limita răbdării”, a mai spus Pisc.
„Traseul acesta nu a fost acceptat de primărie. Însă, indiferent de ce va decide primăria, marşul se va desfăşura pe traseul iniţial”, a declarat Ion Pisc. La scurt timp, Primăria Capitalei a aprobat traseul mitingului de miercuri, potrivit lui Sorin Stan, secretar general al CNLSR Frăţia.
Nu sunt primiţi în Parlament
Sindicaliştii au primit un răspuns negativ şi în ceea ce priveşte prezenţa unui grup în parlament, pentru a asista la dezbaterea moţiunii, a adăugat liderul sindical.
"Domnul Barbu (Gheorghe Barbu, secretarul general al Camerei Deputaţilor – n.r.) a refuzat prezenţa sindicaliştilor în balcoanele parlamentului pe motiv că organizaţiile neguvernamentale au făcut cerere cu mult timp în urmă şi nu mai e loc”, susţine Pisc.
Protestatarii vor rămâne însă afară, în Piaţa Constituţiei până la orele 17.00-17.30, în aşteptarea votului final pe moţiune. „Sperăm ca mitingul nostru să fie paşnic, democratic, fără incidente. Aşa că cerem bucureştenilor să evite zona cu autoturismele personale, ca să nu apară probleme”, a mai spus vicepreşedintele BNS.