Simulatorul de bătrâneţe

Simulatorul de bătrâneţe

Un costum special care simulează efectele fizice ale îmbătrânirii a fost pus la punct de inginerii japonezi de la grupul Nissan Motor pentru a-i ajuta să creeze maşinile viitorului, adaptate nevoilor celor vârstnici, potrivit Reuters.

Costumul care limitează mişcările fizice ale întregului corp şi ochelarii care diminuează capacităţile vederii reuşesc să simuleze problemele fizice ale vârstei a treia, cum ar fi pierderea ehilibrului, durerile articulare sau deficienţele de vedere.

„Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât devine mai greu să efectuăm diferite manevre. Iar atunci când vine vorba de condus maşina, poate deveni dificil să vedem scrisul de pe vitezometru, să folosim comenzile sau să distingem clar culorile“, a spus Etsushiro Watanabe, unul dintre inginerii implicaţi în proiect. El a precizat că greutatea şi constrângerile costumului i-au pus pe tinerii designeri în pielea bătrânilor, ajutându-i să le înţeleagă dificultăţile fizice şi psihice pe care le întâmpină la volan, dar şi în deplasarea pe jos. „Nu e întotdeauna uşor să recrutăm şoferi în vârstă pentru a testa invenţiile noastre. Aşa încât aceste costume speciale ne ajută să găsim soluţii care să transforme maşina viitorului într-un spaţiu sigur şi o experienţă pozitivă“, a spus Watanabe.

Ne puteți urmări și pe Google News