Evenimentul Zilei > Actualitate > Simpozion NATO la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti. SE ÎNTÂMPLĂ MÂINE
Simpozion NATO la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti. SE ÎNTÂMPLĂ MÂINE

Simpozion NATO la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti. SE ÎNTÂMPLĂ MÂINE

Evenimentul Zilei vă prezintă principalele evenimente ale zilei de 21 octombrie.

Apărare

Opt organizații ale NATO, din 16 țări ale Alianței și din șase țări partenere participă, în zilele de 20 și 21 octombrie, participă la simpozionul cu tema: „Modelarea și simularea pentru apărarea colectivă în medii și conflicte hibride”.

Evenimentul organizat de grupul NATO pentru modelare și simulare din cadrul Organizației pentru știintă și tehnologie (STO) a NATO, Departamentul pentru armament și Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare are loc la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti. 

Ministerul Apărării Naționale anunță că simpozionul are ca scop extinderea instrumentelor NATO de prevenire și contracarare a amenințărilor hibride și asimetrice prin exploatarea utilizării efective a tehnologiilor de modelare și simulare.

Eveniment emoționant, dedicat eroilor români căzuți în Primul Război Mondial

Ministerul Apărării Naţionale îi invită pe români să asiste, vineri, 21 octombrie, de la ora 10.00, la o ceremonie oficială prilejuită de finalizarea lucrărilor de restaurare a operelor comemorative, în Cimitirul de Onoare al Eroilor Români din Primul Război Mondial „Ghencea Militar", din Bucureşti.Evenimentul se subscrie seriei de manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, precum şi sărbatoririi Zilei Armatei României. 

În cadrul ceremoniei va fi oficiată o slujbă religioasă, vor fi depuse coroane de flori şi va fi păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor. De asemenea, un elev va recita versurile găsite în raniţa unui soldat căzut în toamna anului 1918, pe muntele Sorica, din Carpaţii de Curbură. În finalul activităţii, studenţi ai Academiei Tehnice Militare și elevi vor aprinde candele la mormintele eroilor care și-au dat viața pentru reîntregirea neamului.

Politică

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, 20-21 octombrie.

 

Dezbaterea "Relansând Europa – o nouă Europă socială", organizată de Grupul S&D din Parlamentul European, va avea loc la ora 17.00, la Palatul Parlamentului. La eveniment va participa și președintele PSD, Liviu Dragnea.

Economie

– "Unde se duc profiturile din România? Traseul banilor făcuţi în România şi de ce firmele româneşti nu au şase reale de dezvoltare" – seminar organizat de europarlamentarul Cătălin Ivan (11:00, Sediul Fundaţiei n. Titulescu, Bdl. Kiseleff 47)