Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep, „micul demon” care a uimit lumea
Simona Halep, „micul demon” care a uimit lumea

Simona Halep, „micul demon” care a uimit lumea

Principalele ziare de sport din Europa o laudă pe jucătoarea româncă pentru performanţa realizată la Doha.

Simona Halep a obţinut în Qatar cel mai important succes din cariera de jucătoare de tenis. Sportiva originară din Constanţa a câştigat turneul de la Doha (6-2, 6-3 în finala cu nemţoaica Angelique Kerber), cotat în categoria a treia a celor mai importante întreceri din lume, iar performanţa ei nu a trecut neobservată.
"Poate trece şi de Serena Williams"
Cele mai importante ziare de sport din Europa au elogiat- o pe Simona după succesul repurtat la Doha. "Halep, pericolul tânăr! Românca în vârstă de 22 de ani a confirmat din plin ascensiunea spectaculoasă pe care a înregistrato în 2013. Angelique Kerber a întâlnit un mic demon pe terenul principal de la Doha. Foarte activă în defensivă şi intuitivă în atac, Simona Halep s-a impus în două seturi. Românca a fost prea puternică", a comentat prestigiosul cotidian sportiv L`Equipe.
"Simona Halep şi-a menţinut stilul distrugător care a propulsat-o în primele zece jucătoare ale lumii. Ultima sa înfrângere în faţa unei rivale din Top Ten a avut loc în august 2013, contra Serenei Williams, la Cincinnati. Cu o evoluţie în viteza a cincea, Halep, care a fost numărul unu mondial la juniori, a devenit cea de-a treia reprezentantă a ţării sale care intră în primele zece locuri WTA", a preciziat şi publicaţia spaniolă Marca, iar Gazzetta dello menţionat: "Ascensiunea Simonei Halep nu s-a încheiat! După ce a câştigat şase turnee în 2013, aceasta a încheiat absolut perfect o săptămână la fel de bună în Qatar. Performanţa ei va produce un mic cutremur în Top Ten: Halep va urca pe locul 9, în timp ce Sara Errani (n.r. – jucătoarea italiancă pe care Simona a învins-o în "sferturile" turneului de la Doha) va coborî de pe locul 7 până pe 10".
Dorinţa numărul unu a Simonei Halep este câştigarea unei competiţii de Grand Slam. Iar fosta mare tenismenă Martina Navratilova se arată convinsă că asta nu reprezintă doar un vis interzis pentru Simona. "Simona ar putea învinge orice jucătoare din Top 5. Dacă îşi îmbunătăţeşte serviciul, poate trece şi de Serena Williams (n.r. – numărul unu mondlal)", a declarat Navratilova, la postul American ESPN.
2.739.187 de dolari din tenis
Simona Halep e jucătoarea din România cu cele mai mari câştiguri din tenis. Constănţeanca a adunat din circuitul WTA aproape trei milioane de dolari. Mai precis, 2.739.187! Doar triumful de la Doha (a şaptea finală consecutivă câştigată) i-a adus Simonei Halep un premiu de 441.000 de dolarii. Până acum, cea mai bogată tenismenă era Irina Spîrlea, care adunase 2,654 de dolari. Simona a devenit astfel a patra sportivă din România care intră în primele zece jucătoare ale lumii, după Mariana Simionescu, Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News