Constănțeanca în vârstă de 25 de ani se află la Adelaide (Australia), alături de antrenorul ei Darren Cahill, în cantonamnetul dinaintea startului noului sezon competițional. Aici, Halep a mărturisit că este cea mai dură pregătire din cariera sa.

„Am lucrat foarte dur în această perioadă, cred că a fost cea mai dură pregătire din carieră. Darren a fost în România timp de câteva săptămâni şi ne-am antrenat din greu, apoi am venit aici (la Adelaide, n. red.), fără pauze, un lucru bun, deoarece în trecut am avut accidentări şi a trebuit să stau mai mult (acasă), însă acum mă simt pregătită să încep sezonul şi să fac meciuri bune”, a declarat Halep.

Românca a recunoscut, însă, că se simte mult mai în formă față de anul trecut, iar acum crede că poate câștiga trofeul unei întreceri majore. „Cred că am mai multă încredere în mine, el crede mult în mine. Îmi arată că sunt capabilă să câştig turnee importante şi am reuşit acest lucru anul trecut. Ne pregătim foarte bine pentru câştigarea unui turneu de Mare Şlem, acesta e principalul obiectiv, dar în tenis nu ştii niciodată. Muncesc din greu în fiecare zi, iar el (Cahill, n. red.) îmi dă încredere că sunt puternică pe teren”, a declarat jucătoarea română pentru site-ul Our Sporting Life South Australia.

Mai mult, primul turneul al Simonei Halep din 2017 va fi la Shenzhen (China), iar apoi va evolua în Grand Slam-ul de la Australian Open (16-29 ianuarie).