48% dintre fanii care au votat pe site-ul WTA au decis că tenismena originară din Constanţa este cea mai bună jucătoare a anului, urmată de Serena Williams, cu 21% din voturi. Cu toate acestea, titlul a fost obţinut chiar de rivala româncei, în urma voturilor presei. Jucătoarea din SUA a obţinut 36 din cele 58 de voturi, informează site-ul WTA.

Serena Williams a obţinut titlul de şase ori, în 2002, 2008, 2009, 2012, 2013 şi 2014. Pe primul loc în topul jucătoarelor care au obţinut de cele mai multe ori acest titlu se află Steffi Graf, cu opt premii, urmată de Martina Navratilova, cu şapte premii.

Liderul clasamentului WTA a câştigat în acest an turneul US Open, precum şi Turneul Campioanelor, unde a învins-o în finală pe Simona Halep. De cealaltă parte, cele mai bune performanţe din acest an ale tenismenei noastre sunt finala de la Rolang Garros, seminfinale la Wimbledon şi finala la Turneul Campioanelor.

Simona Halep şi Serena Williams s-au întâlnit de două ori în acest an, ambele meciuri fiind disputate la Turneul Campioanelor. În primul meci, din grupe, Halep a învins-o pe liderul clasamentului WTA cu scorul 6-0, 6-2. Tenismana din SUA şi-a luat revanşa în finală, învingând-o pe sportiva din România cu scorul 6-3, 6-0.

Celelalte premii anunţate de WTA sunt următoarele:

Revelaţia anului – Belinda Bencici

Cel mai mare progres – Eugenie Bouchard

Revenirea anului – Mirjana Lucici-Baroni

Echipa de dublu a anului – Sara Errani & Roberta Vinci.