Constănțeaca în vârstă de 25 de ani a ajuns deja la Antipozi, pentru a intra în spiritul turneului de Mare Șlem de la Melbourne. S-a deplasat direct din China, acolo unde a fost eliminată marți din turneul de la Shenzhen. „Am fost puţin obosită pentru că este abia al doilea meci al anului şi nu mi-am intrat încă în ritm. Vin după o pauză de două luni şi e normal să am dificultăţi în a juca meciuri”, a spus Halep, după înfrângerea din China.

Acum, la Melbourne, Simona s-a întâlnit cu fanii români, iar aceștia au postat o fotografie cu tenismena „tricoloră”pe Facebook.

Eșecul din această săptămână, de la Shenzhen, i-a determinat pe experții americani de la revista „Tennis Magazine” să-i facă o analiză lui Halep, în urma căreia au găsit explicația pentru care românca nu a putut progresa în ultima perioadă. Dar, aceștia au vorbit și despre calitățile Simonei.

„Cea mai mare carenţă a Simonei Halep este reprezentată de faptul că este prea perfecţonistă. De cele mai multe ori, din cauza frustrării, execută lovituri proaste care îi prăbuşesc jocul. Ar fi bine pentru ea să înveţe câte ceva din ceea ce s-a întâmplat în circuitul profesionist în 2016”.

„Când se uită în clasament şi o vede pe Kerber pe primul loc, Halep îşi spune probabil: 'Acolo mă puteam să fiu eu'. Să nu uităm că Simona se afla pe locul 2 anul trecut, avea 3-0 în faţa germancei şi era considerată rivala şi urmaşa Serenei”.

„Înălţimea nu este punctul ei forte, dar vârsta o avantajează! La 25 de ani, Halep este mai mică cu 10 ani decât Serena şi are cu 2 ani mai puţin decât Radwanska, Cibulkova sau Kerber. Totodată, Simona este mai completă decât Angie, însă statura a tras-o în jos, românca având o înălţime de doar 1,68 metri”.

 

Te-ar putea interesa și: