CAZ INCREDIBIL: Şi-au vândut copiii pe 2.400 de lei. Ţiganii au vrut să le dea 100 de euro pe "bucată"

CAZ INCREDIBIL: Şi-au vândut copiii pe 2.400 de lei. Ţiganii au vrut să le dea 100 de euro pe "bucată"

Doi părinţi din Iaşi au făcut o grozăvie cum nu s-a mai văzut: şi-au ţinut cele 7 fete o săptămână sub cerul liber, fără apă, fără mâncare, doar ca să vină statul şi să-i ia la orfelinat. Oamenii din cartier veneau şi le dădeau să mănânce, din milă. Părinţii primeau un "premiu" de 2.400 de lei de la o rudă, dacă scapă de copii

Caz incredibil la Iaşi. O femeie şi un bărbat şi-au vândut copiii pentru 2.400 de lei. Ieşenii şi-au lăsat în grija statului cele 7 fete doar pentru a primi banii cu care să îşi plătească datoriile. Una dintre mătuşile familiei le-a spus că le dă banii doar dacă scapă de copii. 

Dumitru Pintilie şi Monica-Maria Crivoi au şapte fete cu vârste între câteva luni şi 10 ani. În ultima săptămână, au stat cu copiii sub cerul liber în speranţa că Protecţia Copilului (DPC) se va sesiza şi va veni să le ia odraslele. Totul numai pentru că au datorii şi una dintre mătuşi le-a spus că îi ajută să le primească doar dacă scapă de fete. Cei de la Protecţia Copilului spun că nu au mai întâlnit până acum aşa ceva. Şi-au ţinut copiii flămânzi şi nespălaţi în curtea unul bloc din Păcurari până ce inspectorii au intervenit şi i-a dus în centre de plasament. 

Totul a început când cei doi părinţi au fost daţi afară din camera în care locuiau în Păcureţ. Pentru că nu mai plătiseră chiria lunară de 200 de lei timp de mai multe luni la rând, proprietarii i-au somat să o părăsească. Nu au încercat să găsească o soluţie, pur şi simplu au acceptat să primească suma pe care o datorau de la o mătuşă, în schimbul căreia trebuiau să scape de copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-au aşezat cu toţii sub cerul liber şi au chemat Protecţia Copilului. Numai că, atunci când asistenţii au ajuns la faţa locului, tatăl s-a răzgândit. "A spus că a venit la noi pentru ca mătuşa sa să creadă că vrea să-i dea pe copii şi astfel să primească banii care-i fuseseră promişi. După care ne-a spus că are casă în continuare, că are unde să îşi ducă fetele. I-am lăsat pe copii în sânul familiei şi nu am mai primit nici o sesizare. Nu ştiam că a ieşit din nou pe stradă cu copiii", a spus Niculina Karacsony, director adjunct al DGASPC.  

Ce a fost în mintea părinţilor nu înţelege nimeni. Cert este că aceştia au rămas în curtea blocului, iar copiii au trăit din mila celor din împrejurimi, care le aduceau mâncare, hăinuţe şi chiar scutece pentru cea mai mică dintre fete, care are 4 luni. Când au văzut că zilele trec şi că părinţii insistă să ţină copiii aşa, vecinii au sunat din nou la Protecţia Copilului şi la Poliţie.

Poliţiştii au ajuns primii, iar părinţii au spus că îşi dau copiii dar că aşteaptă să aibă o situaţie financiar mai bună pentru a-i lua înapoi acasă. Lucrurile s-au schimbat când au apărut şi cei de la Direcţia de Asistenţă Socială. Le-au spus acestora că nu vor face cerere pentru locuinţă socială şi că nici ajutor social nu vor pentru că este prea mic că să justifice munca pe care ar trebui să o facă în schimb şi că  cea mai bună soluţie este că fetele să ajungă în centre de plasament.

"Ne dorim să crească într-un mediu sănătos. Ţiganii au vrut să ne dea câte 100 de euro pentru fiecare. Mi-au spus că, decât să dau fetele la stat, mai bine îmi dau eu bani, să le vând. Cine ştie ce se alegea de capul lor. Ar fi ajuns să cerşească sau să se prostitueze prin Italia dacă acceptam. Dar am preferat să-i dau la stat", a spus Dumitru Pintilie pentru Ziarul de Iaşi.