A început procesul românului care și-a ucis prietena la Borgholzhausen, în Gütersloh, landul Renania de Nord – Westphalia. Judecătorii au cerut o expertiză psihiatrică.

La 8 ianuarie 2020, femeia a fost găsită moartă într-un apartament din mansarda unei case de pe Uphof, în Borgholzhausen.

Nicolae I, în vârstă de 38 de ani, născut la București, este acuzat de uciderea partenerei sale de atunci, de 38 de ani, Florentina P. Acesta a făcut declarații halucinante în fața anchetatorilor, mărturisind că pentru fapta sa își dorește „să fie condamnat la moarte”.

Încă nu s-a stabilit dacă românul nu suferă de vreo afecțiune psihică care să-l fi împins spre o astfel de faptă, răspunsul urmând să vină după expertiza psihiatrică, scrie Ziarulromanesc.


Știre inițială: Flori P. a fost găsită decedată miercuri dimineață, 8 ianuarie, în apartamentul său din Borgholzhausen (districtul Gütersloh), landul Renania de Nord-Westfalia. Potrivit primelor informații, moartea ei a fost una violentă.

Cadavrul româncei a fost găsit într-un apartament din mansarda unui bloc de locuințe după ce un bărbat, tot român, a alertat poliția văzând că femeia nu-i răspunde.

Ușa locuinței a fost deschisă cu ajutorul unui lăcătuș, în prezența polițiștilor și a românului, care a părut extrem de șocat la vederea trupului fără viață întins pe podea.

Conform presei germane, românul și un alt conațional au fost audiați, ambii având contacte cu victima.

Poliția și procurorii susțin că pe corpul femeii au fost găsite urme de violență, motiv pentru care se va efectua o autopsie care va stabili cauzele exacte ale morții.

Flori era cunoscută în mica localitate germană, mai ales pentru că deseori ieșea să se plimbe cu micul ei cățel „Bubi”, bichon maltez, care, potrivit vecinilor, ar fi lătrat în noaptea de dinaintea descoperirii cadavrului.

De caz se ocupă polițiștii judiciari din Bielefeld și criminaliștii din Gütersloh, investigațiile concentrându-se pe o foarte probabilă crimă