Evenimentul Zilei > Monden > Shakira „driblează” mai ceva ca Pique. Cum a încercat să fugă de taxele din Spania
Shakira „driblează” mai ceva ca Pique. Cum a încercat să fugă de taxele din Spania

Shakira „driblează” mai ceva ca Pique. Cum a încercat să fugă de taxele din Spania

Cântăreața columbiană Shakira vrea cu orice preț ca partenerul ei de viață, fotbalistul Gerard Pique, să se transfere de la FC Barcelona, mai ales după umilința cu Bayern Munchen (scor 2-8), dar jurnaliștii iberici au aflat adevăratul motiv pentru care vedeta îl presează pe jucător să plece din acest oraș.

Shakira este acuzată că a fraudat Spania cu 14,5 milioane de euro. De aici, presa iberică a tras concluzia că celebra cântăreață a insistat pentru plecarea lui Pique de la Barcelona și nu pentru faptul că trupa sa a fost umilită de Bayern în „sferturile” UEFA Champions League.

Se pare că Shakira nu ar fi declarat că locuiește în Spania, ba chiar a folosit un pseudonim pentru a se ascunde.

Investigația îi aparține cotidianului spanion El Pais care a publicat mai multe documente în cazul cântăreței. Potrivit documentelor, Shakira a locuit mai mult de șase luni și o zi pe an în Spania, între 2011 și 2014. Conform legii, dacă ai petrecut 184 de zile dintr-un an în această țară, trebuie să plătești taxe aici. De-a lungul realației cu Pique, care a început în 2011, inspectorii au concluzionat că artista comlumbiană a frecventat numeroase restaurante, saloane de frumusețe și hoteluri.

De asemenea, a participat la multe evenimente și a locuit efectiv în Spania, lucru pe care îl confirmă și postările ei din Social Media, potrivit investigatorilor.

Documentele mai arată că Pique și Shakira și-au cumpărat împreună o casă, în zona Esplugues, după ce în prealabil locuiseră în centrul orașului Barcelona.

Shakira făcea rezervări și programări sub numele de Sila Prieto. Mai mult, aceasta a folosit pseudonimul inclusiv când a născut, precum și pentru a rezerva locuri la diverse hoteluri și restaurante din Barcelona.

Shakira, în schimb, a pretins că ea locuia în Bahamas, dar în urma investigației a reieșt faptul că ea nu a fost niciodată acolo în 2011, 2012, 2013 și 2014, anii anchetați de inspectori. Potrivit acestora, Shakira a revenit mereu la Barcelona, după spectacolele sale.

Mesaj special pentru partenerul ei de viață

După ce au apărut mai multe zvonuri cu privirea la despărțirea celor doi, Shakira (43 de ani) și Pique (33 de ani) s-au relaxat, alături de cei doi copii ai lor, Milan (4 ani) și Sasha (2 ani), în vacanță, în Maldive.

Cele două staruri nu au vorbit despre despărțire, însă jurnaliștii au vorbit cu apropiații Shakirei, care au confirmat ruptura. „Decizia a fost luată de Shakira, în cele din urmă”, susțin aceștia. Cei doi și-au început relația după Cupa Mondială de fotbal din 2010, din Africa de Sud.

Recent, Shakira a postat pe contul ei de Instagram o fotografie cu Pique, însoțită de mesajul romantic „Împreună”, pe care i l-a transmis fotbalistului de la Barcelona.

„Unul dintre cele mai dulci locuri de pe această planetă”, a mai scris artista columbiană într-o altă postare.