"Coaliţia şi-a manifestat astăzi coeziunea politică. Din punctul de vedere al PDL, dezbaterea trebuie să se constituie într-un nou episod în regăsirea dialogului între putere şi opoziţie. Vom analiza soluţiile pe care le propune opoziţia, prin dialog. Ne aşteptăm la o dezbatere consistentă. Sperăm că va fi o dezbatere pe soluţii, pe substanţă și nu un lung șir de jigniri reciproce", a declarat Sever Voinescu.
Întrebat dacă în BPN s-a dat un nou vot de încredere guvernului condus de Emil Boc, purtătorul de cuvânt al PDL a spus că nu s-a discutat despre așa ceva.
"Nu a existat nicio discuţie, acum, în acest Birou Permanent despre schimbarea Guvernului Boc. Am vorbit despre procedura de astăzi, am vorbit despre solicitările Opoziţiei, despre propunerile pe care le voma face noi.
Sever Voinescu a precizat, însă, că varianta unei remanieri guvernamentale va discutată în PDL şi în coaliţie "foarte curând după această sesiune extraordinară".

Senatorii și deputații se reunesc, astăzi, în sesiune extraordinară pentru a dezbate situaţia politică, socială şi economică a ţării.